Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών του Mega για τις τηλεοπτικές άδειες

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών του Mega για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε επί τρεις ώρες η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών (3 εκ. ευρώ η κάθε μία).

Η αίτηση ασφαλιστικών τoυ Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») συζητήθηκε στο ΣτΕ, υπό τον πρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Το Mega ουσιαστικά στρέφεται κατά της υπ' αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ, η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Κατά τη συζήτηση, ανέπτυξε τις θέσεις του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριος Κρέτσος.

Από το υπουργείο Επικρατείας παραστάθηκαν οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Ευστράτιος Συνείκης και Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος και από το υπουργείο Οικονομικών το μέλος του ΝΣΚ Κωνσταντίνος Κηπουρός, ενώ και για τα δύο υπουργεία παραστάθηκαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μαντζουράνης και Ιωάννης Δρόσος.

Να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται στο ΣτΕ, εκτός από το ΝΣΚ και με δικηγόρους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Αναστάσιο Κωνσταντινίδη και Βασίλειο Δεληβοριά.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, η οποία αναμένεται μετά την 23η  Ιουνίου.

Παράλληλα, κατατέθηκαν ανάλογες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αlpha και Star Channel, χωρίς να έχει ακόμα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών θα συζητηθούν στις 4 Ιουλίου 2016 στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας κ. Παπαγεωργίου.