MEDIA

Εξώδικο της ΕΡΤ στον ΣΚΑΪ για κλοπή και παράνομη χρήση υλικού της το Δεκαπενταύγουστο

Εξώδικο της ΕΡΤ στον ΣΚΑΪ για κλοπή και παράνομη χρήση υλικού της το Δεκαπενταύγουστο

Εξώδικο, προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τα πλάνα της δημόσιας τηλεόρασης από το Δεκαπενταύγουστου τα οποία αναπαρήγαγε ο σταθμός, απέστειλε η ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ο καθένας, με μια απλή θέαση του προγράμματος του σταθμού το πρωί του Δεκαπενταύγουστου, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι ο ΣΚΑΪ καταχράστηκε μια παραγωγή της ΕΡΤ που κόστισε 16.000 ευρώ, παρουσιάζοντάς την ως δική του».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «υποκριτικό» το γεγονός, ότι ο ΣΚΑΪ, «δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει από την ΕΡΤ την παραχώρηση εικόνας από το εσωτερικό του ναού». Η δημόσια ραδιοτηλεόραση επισημαίνει επίσης ότι το ιδιωτικό κανάλι «που κόπτεται για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρουσίασε στο δελτίο του μόνο την ανακοίνωσή του, χωρίς να κάνει την παραμικρή νύξη στις δύο ανακοινώσεις της ΕΡΤ».

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ‘’καθεστωτική διοίκηση’’ της ‘’Νέας ΕΡΤ’’, από τα βαθιά ‘’υπόγεια του Μαξίμου’’ όπου ‘’βάζει την υπογραφή της σε όποια ανακοίνωση της υπαγορευτεί’’, δεν θα έβαζε ποτέ την υπογραφή της για την κλοπή και παράνομη χρήση υλικού της ΕΡΤ. Αν ήθελε εικόνα ο ΣΚΑΪ, θα μπορούσε να υποβάλει επίσημο αίτημα και να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, που διασφαλίζει όχι μόνο το συμφέρον της ΕΡΤ, αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου»…