MEDIA

Τηλεοπτικές άδειες: Κλείνει ο Alpha - Ποιο ήταν το ιστορικό κανάλι της Κάντζας

Τηλεοπτικές άδειες: Κλείνει ο Alpha - Ποιο ήταν το ιστορικό κανάλι της Κάντζας

Ο Alpha TV ήταν ένας από τους τρεις μεγαλύτερους ελληνικούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, μαζί με τον ΑΝΤ1 και το MEGA και μετάτον αποκλεισμό του από τον διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, το τηλεοπτικό κανάλι έχει πλέον διορία 90 ημερών για να πάψει τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος.

Φιλοξενώντας μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά ονόματα της χώρας και κάποια από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά φορμάτ, ο Alpha ήταν ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Ξεκίνησε την λειτουργία του στις 27 Σεπτεμβρίου 1999 από την συχνότητα του ΣΚΑΪ, οπότε και άλλαξε το όνομά του σε Alpha μετά την πώλησή του από τον όμιλο Αλαφούζου.

Τα δελτία ειδήσεων του Alpha TV ήταν από τα μεγαλύτερα προγράμματα του καναλιού με σλόγκαν «Ειδήσεις όπως είναι».

Από τον Απρίλιο του 2016 ξεκινά τη λειτουργία του και ο Alpha Κύπρου, διατηρώντας την ίδια φιλοσοφία σε σχέση με την ποιότητα του περιεχομένου. Η τηλεόραση Alpha Κύπρου είναι μια Κυπριακή εταιρεία, με στρατηγικό συνεργάτη τον Alpha TV της Ελλάδας.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, ο Δημήτρης Κοντομηνάς πούλησε το μεγαλύτερο μερίδιο (66.6%) του Alpha TV και του Alpha 98.9 στον όμιλο RTL. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μέχρι τις αρχές του 2012 κατείχε παράλληλα το 33.4% των μετοχών και έτσι ανακηρύχθηκε πρόεδρος, μιας νέας ιθύνουσας εταιρείας, ονόματι ALPHA Media Group Ε.Π.Ε. και η οποία ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων ΔΕΜΚΟ (ή DEMCO στα Αγγλικά) όνομα που πήρε από τα αρχικά του ονοματεπώνυμου του Δημήτρη Κοντομηνά.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2012 ο όμιλος RTL πούλησε το μερίδιο του σταθμού στον Δημήτρη Κοντομηνά καθιστώντας τον για μία ακόμη φορά τον πλήρη ιδιοκτήτη του καναλιού.

Σχετικές ειδήσεις