MEDIA

Βρέθηκε λύση για το Mega;

Βρέθηκε λύση για το Mega;

«Μοντέλο Μαρινόπουλου» αναζητείται για τη διάσωση του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το οποίο βρέθηκε εκτός του διαγωνισμού των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας και πλέον κινδυνεύει με «λουκέτο».

Σύμφωνα με το «Βήμα», τις τελευταίες ημέρες οι βασικοί μέτοχοι πιέζονται στην παρούσα φάση να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, σε καθεστώς δηλαδή προστασίας έναντι των πιστωτών, με σκοπό να διευκολυνθεί η αναζήτηση νέου επενδυτή.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, οι τράπεζες επιθυμούν ως επενδυτή ένας από τους νέους καναλάρχες, οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν έχουν έτοιμες εγκαταστάσεις.

Επί της ουσίας, εάν η λύση αυτή εγκριθεί, τότε ο νέος «στρατηγικός επενδυτής» θα αποκτήσει κανάλι που δεν έχει, τη φήμη και την περιουσία του Μega, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και «κούρεμα» στα δάνεια του σταθμού αλλά και σταδιακή αποδέσμευση ποσού ύψους 25 εκατ. ευρώ που διακρατούν οι Τράπεζες και πιθανώς νέα δάνεια, ικανά να στηρίξουν τη λειτουργία του σταθμού.

Ωστόσο, σύμφωνα, πάντα, με το «Βήμα», εάν το σενάριο αυτό ισχύσει, τότε θα αποδειχθεί ότι ο πρωτεύων στόχος της κυβέρνησης ήταν η υφαρπαγή και λεηλασία του Mega.

Σχετικές ειδήσεις