MEDIA

Παρακολουθήσαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της πολυαναμενόμενης σειράς του Σορεντίνο

Παρακολουθήσαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της πολυαναμενόμενης σειράς του Σορεντίνο

Ένας Αμερικανός Πάπας που καπνίζει, καλόγριες που παίζουν ποδόσφαιρο και πολλές ακόμη απρόβλεπτες σκηνές εκτυλίσσονται στα δύο πρώτα επεισόδια του «The Young Pope», που θυμίζουν εντυπωσιακά έργα τέχνης.

Της Κατερίνας Ηλιάκη

Ο Πάολο Σορεντίνο, καταφέρνει να προκαλέσει με το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, που δεν απέχει και πολύ σκηνοθετικά από το χαρακτηριστικό στιλ που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις κινηματογραφικές του ταινίες.

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει όμως η ζωή ενός ανθρώπου της Εκκλησίας; Και όμως η μυθιστορηματική ιστορία του Πάπα Πίου ΙΓ’ παρουσιάζεται με μοναδικό τρόπο. Ο μεγάλος σκηνοθέτης μας συστήνει τον πρώτο Αμερικανό Πάπα, τον οποίο υποδύεται ο Τζουντ Λο. Πρόκειται για μία εκκεντρική προσωπικότητα και έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που σε κάνουν διαρκώς να αναρωτιέσαι ποιο θα είναι το επόμενό του βήμα.

Από τις πρώτες κιόλας σκηνές, ο νέος και γοητευτικός Λένι Μπελάρντο δημιουργεί αντιδράσεις στο Βατικανό και ταράζει τα νερά του αυστηρού Ρωμαιοκαθολικισμού. Οι περισσότεροι φαίνεται να αντιπαθούν το «blue eyed kid» που αγαπά να προκαλεί τόσο με τα λόγια του όσο και με τις πράξεις του. Έτσι, ο Πάπας παραμένει ένα μυστήριο, μια προσωπικότητα γεμάτη αντιφάσεις.

Τη μία στιγμή παρουσιάζεται πρωτοπόρος και την επόμενη οπισθοδρομικός ενώ διαρκώς σε προκαλεί να ανακαλύψεις τι κρύβεται πίσω από τη σκοτεινή του προσωπικότητα...

Τα σχόλια αυξάνονται όταν αποφασίζει να φέρει στο Βατικανό τη μοναχή Μαίρη, μία γυναίκα από το παρελθόν του που φαίνεται να είναι ο μοναδικός άνθρωπος που εμπιστεύεται. H βραβευμένη με χρυσό αγαλματίδιο Νταϊάν Κίτον, η οποία ενσαρκώνει τη μοναχή που τον μεγάλωσε, εγκαθίσταται στο Βατικανό για να τον στηρίξει και να τον συμβουλέψει σε κάθε του βήμα, γεγονός που προκαλεί δυσαρέσκεια σε αρκετούς.

Τα δύο πρώτα επεισόδια της πολυαναμενόμενης σειράς έκαναν πρεμιέρα στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές ενώ την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα προβληθούν και στη χώρα μας από τον OTE TV. Μη χάσεις τον πρώτο κύκλο που θα παίζεται κάθε Παρασκευή στις 23:00 στο OTE CINEMA 4HD!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις