Λαμπρή τελετή στην απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση

Newsroom Newsroom

Λαμπρή τελετή στην απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, μελών της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, βουλευτών και δημοσιογράφων, απονεμήθηκαν χθές 26/01/2017, τα 33α δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση - Μεταξύ των τιμηθέντων και ο κορυφαίος αθλητικός ρεπόρτερ και συγγραφέας Ανδρέας Μπόμης 

Στην κατάμεστη αίθουσα της παλαιάς Βουλής, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μπότση, Πάνος Καραγιάννης, χαρακτήρισε τιμή και αναγνώριση την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην βράβευση, σημειώνοντας ότι «δημοσιογραφία χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει».

vraveia 1

Ο κ. Καραγιάννης μίλησε για την ανάγκη εξασφάλισης της πολυφωνίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά πάντα με γνώμονα την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Τέλος, ανέφερε ότι το Ίδρυμα Μπότση, το 2016 ξεκίνησε τη λειτουργία δύο ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και ενός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για φοιτητές με τον τίτλο «Δημοσιογραφία - Τύπος – Δημοκρατία».

Αναφορά στα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου, τα οποία εντείνονται με την ένταξη του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων στον ενιαίο ΕΦΚΑ, αλλά και με τους κλυδωνισμούς στους μεγάλους εκδοτικούς ομίλους της χώρας, έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς στον σύντομο χαιρετισμό του, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, χαρακτήρισε ως «πράξη αντίστασης» την αποψινή βράβευση, με δημοσιογράφους που εργάζονται σκληρά, υπό αντίξοες συνθήκες, τηρώντας όμως πάντα, τη δεοντολογία.

bomis

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των δημοσιογράφων που βραβεύθηκαν ήταν και ο κ. Ανδρέας Μπόμης ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών συντακτών, που τιμήθηκε για το ήθος του στην ελληνική δημοσιογραφία.

Εργάσθηκε κατά σειρά στις φημερίδες Ακρόπολις (1959, Απογευματινή (1960-1984, από το 1975 ως αρχισυντάκτης), Ελεύθερος Τύπος (1983 ως διευθυντής έκδοσης) και Έθνος (1984-2000, σαν εκδ. σύμβουλος, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης). Επίσης, από το 1990 έως το 2000 συνεργάσθηκε με το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Διετέλεσε ακόμη συνεργάτης στο περιοδικό "Πρώτο", γενικός διευθυντής στις Εικόνες και ο εμπνευστής του ένθετου αθλητικού έντυπου Εθνοσπόρ που πρωτοεκδόθηκε το 1992 και συνεχίζει με επιτυχία έως σήμερα. Ο Ανδρέας Μπόμης έχει στο ενεργητικό του και τηλεοπτικές παρουσίες, καθώς ήταν ο υπεύθυνος της εκπομπής "Αθλόραμα", ενώ εμφανίσθηκε σαν σχολιαστής της εκπομπής "Κόσμος των Σπορ".

Το newsbomb.gr ήταν εκεί και κατέγραψε αρκετά «καρέ» από την λαμπρή τελετή.

ek 1
ek 4

Ο κ. Ανδρέας Μπόμης με τον γιο του Παναγιώτη και τη σύζυγό κυρία Ροντογιάννη

bomis 111

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr στην αρχή του άρθρου

vraveia 2

Αναλυτικά τα απονεμηθέντα βραβεία έχουν ως εξής:

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος, μετά από εισήγηση της γνωμοδοτικής επιτροπής βράβευσε τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφοι Ανατολικού Αιγαίου: για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, που επέδειξαν οι νησιώτες του ανατολικού Αιγαίου. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων Κυρ. Κορτέσης.

Στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Αντώνη Σρόϊτερ για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη κοινωνικών ρεπορτάζ μέσα από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού και της εκπομπής του «Αυτοψία». Το βραβείο παρέδωσε στον δημοσιογράφο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, Σία Κοσιώνη, για τις σημαντικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε με διεθνείς και ελληνικές προσωπικότητες στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκπομπής «Ιστορίες». Το βραβείο παρέλαβε επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα» Διονύση Νασιόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβείο για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ.

Στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρεπανά, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για την ερευνητική δημοσιογραφική προσέγγιση και την ανάδειξη των ανθρώπινων προσωπικών ιστοριών στο προσφυγικό.

Ειδικά βραβεία έλαβαν οι εξής:

Βραβείο «Γιάννης Φάτσης» στον Αντώνη Αντωνόπουλο, το οποίο απένειμε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.

Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα το οποίο επίσης παρέδωσε ο κ. Βαρεμένος.

Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους Νίκο Φιλιππίδη και Γεώργιο Γάτο. Τις βραβεύσεις έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου.

Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» παρέλαβε από τα χέρια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, ο δημοσιογράφος Ισαάκ Καριπίδης.

Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» στον Χρυσόστομο Πατούλα.

Βραβείο Δημοσιογραφίας & Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» με χορηγό το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας στον Βασίλειο Μπίτση.

Τέλος, τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι:

-Ανδρέας Μπόμης για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην ελληνική δημοσιογραφία.

-Γιάννης Μαμουζέλος για την πολυετή επιτυχημένη πορεία του στο αθλητικό ρεπορτάζ.

-Βασίλης Κουτρουμάνος για την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη πορεία του ως φωτορεπόρτερ.

-Κωνσταντίνος Βλάχος για την ευδόκιμη πορεία του ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.

-Στις εφημερίδες: «Κρητική Επιθεώρηση Ρεθύμνου», «Ταχυδρόμος» Μαγνησίας και «Μαχητής» Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, τιμητική διάκριση έλαβε και το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» για τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων βιβλιοθηκών σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι στο Δίκτυο Εθελοντών δίνουν αγωνιστικό παρών δημοσιογράφοι του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Τέλος, το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για το πολύπλευρο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, φιλεκπαιδευτικό και πολιτιστικό του έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λαμπρή τελετή στην απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση
01
Λαμπρή τελετή στην απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved