MEDIA

«Καρφί» Μουλόπουλου για Ψυχάρη: Δεν ξέρω πια τις προθέσεις του

«Καρφί» Μουλόπουλου για Ψυχάρη: Δεν ξέρω πια τις προθέσεις του

Ειδήσεις | Βασίλης Μουλόπουλος: Αιχμές για τη στάση που επιδεικνύει ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης ως προς την κατάσταση που επικρατεί στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) άφησε σήμερα, Δευτέρα (30/01/2017) ο δημοσιογράφος, Βασίλης Μουλόπουλος.

«Οι ελπίδες είναι πολύ λίγες», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το εάν τα Μέσα του ΔΟΛ θα εξακολουθήσουν τη λειτουργία τους.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την ύπαρξη επενδυτή, τον οποίο, αν και δεν κατονόμασε, εντούτοις δεν διέψευσε ότι είναι ο επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης.

«Τα χρήματα είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση του Ομίλου, ο οποίος έχει πολλούς σκελετούς στο ντουλάπι του», δήλωσε ο κ. Μουλόπουλος, προσθέτοντας ότι η ευθύνη δεν βαρύνει ούτε τον επενδυτή αλλά ούτε και την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για τη στάση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ο κ. Μουλόπουλος τόνισε: «Δεν γνωρίζω πια τις προθέσεις του κ. Ψυχάρη».

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για το ποιος φταίει για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον ΔΟΛ, επέρριψε ευθύνες στην τακτική των τραπεζών να δανείζουν αλόγιστα, αλλά και στην κακοδιαχείριση του Ομίλου.

Κατά τον κ. Μουλόπουλο, η ιστορία του ΔΟΛ έχει παράλληλους βίους με την ελληνική κρίση: «Αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργούσε διαφορετικά. Μάλλον ήταν ταυτισμένος με την χώρα».

Τέλος, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει συναίνεση στην Βουλή, ώστε να κατατεθεί τροπολογία, που θα εξασφάλιζε ενδιάμεση χρηματοδότηση και θα έδινε τον απαραίτητο χρόνο στους εργαζόμενους του ΔΟΛ και τον όμιλο να εξετάσουν κι άλλες προοπτικές. «Αυτή την τροπολογία, την είχε πάει η επιτροπή διάσωσης του ΔΟΛ, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δηλαδή και αυτή την τροπολογία ο κ. Μητσοτάκης την απέρριψε μετά βδελυγμίας, αν θυμάμαι καλά», είπε ο κ. Μουλόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις