MEDIA

Eurovision 2017 LIVE: Δείτε ζωντανά τη μεγάλη μάχη της Ελλάδας στον τελικό

Eurovision 2017 LIVE: Δείτε ζωντανά τη μεγάλη μάχη της Ελλάδας στον τελικό

Η Ελλάδα επιστρέφει στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, έπειτα από την ηχηρή της απουσία το 2016, μετά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά. Η Ντέμι και το This Is Love, πέρασαν τη δοκιμασία του ημιτελικού. Το ελληνικό τραγούδι θα εμφανιστεί στη 15η θέση στον αποψινό τελικό και έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό.

Δείτε εδώ εικόνα από τον τελικό

Μπορεί να είναι μόλις 25 ετών, ωστόσο, η όμορφη Demy έχει καταφέρει να θεωρείται σήμερα μια από τις πιο επιτυχημένες νεαρές τραγουδίστριες στην Ελλάδα, ενώ πήρε το «εισιτήριο» για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Ωστόσο, η Demy δεν ήταν η μόνη Ελληνίδα τραγουδίστρια που κατάφερε να λάβει μέρος στη Eurovision προτού «πατήσει» τα 30! Με αφορμή τον τελικό της Eurovision που πλησιάζει, εμείς αποφασίσαμε να θυμηθούμε τους νέους και τις νέες που μας εκπροσωπήσαν αντάξια στον γνωστό διαγωνισμό τραγουδιού!

Τι θα κρίνει το μεγάλο τελικό – Ποια θέση θα κατακτήσει η Demy;

Τα φαβορί της αποψινής βραδιάς έρχονται από την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη γειτονική Βουλγαρία, ενώ από κοντά ακολουθεί το Βέλγιο και η Σουηδία.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 26 συνολικά χώρες που θα εμφανιστούν απόψε, προκειμένου να αποσπάσει τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού.

Οι συμμαχίες και η Ρωσία που έμεινε εκτός

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Eurovision πολλές χώρες δεν ψηφίζουν πάντα με βάση τις προτιμήσεις τους αλλά ανάλογα με τις... συμμαχίες τους. Κλασικό παράδειγμα η Ελλάδα και η Κύπρος. Με τον ίδιο τρόπο, οι Σκανδιναβικές Χώρες δίνουν τα 12άρια η μία στην άλλη, ενώ στο μονοπάτι αυτό βαδίζουν και κάποια άλλα «γειτονάκια» όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστρία και η Πολωνία.

Φέτος, την κατάσταση, όσον αφορά στις συμμαχίες, ενδέχεται να ανατρέψει ο αποκλεισμός της Ρωσίας από την Ουκρανία, αφού το Κίεβο απαγόρευσε για περίοδο τριών ετών την είσοδο στο ουκρανικό έδαφος στη Ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοΐλοβα, η οποία είχε επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη Eurovision 2017

Μπείτε στο επίσημο Eurovision Song Contest

Σχετικές ειδήσεις