MEDIA

Ραγδαίες εξελίξεις στο Μega

Ραγδαίες εξελίξεις στο Μega

Δέκα μέρες μετά την προφορική συμφωνία των στελεχών του Mega με τις τράπεζες, μία ακόμα εξέλιξη χαρίζει ελπίδα και αισιοδοξία στους ανθρώπους του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού που παρά το ότι παραμένουν απλήρωτοι, δεν το βάζουν κάτω.

Tρέχουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της διάσωσης του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όπως αναφέρουν πληροφορίες δύο από τις τέσσερις τράπεζες, υπέγραψαν το κείμενο δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για τη διάσωση του καναλιού. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ίδια κατεύθυνση εκτιμάται ότι θα κινηθούν και οι άλλες δύο τράπεζες.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι του σταθμού έλαβαν και εγγράφως τη σύμφωνη απάντηση των τραπεζών Πειραιώς και Alpha, στις οποίες το κανάλι έχει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ. Τις επόμενες ώρες, μάλιστα, αναμένεται και η γραπτή συμφωνία από τις τράπεζες Εθνική και Eurobank.

Με τις τέσσερις υπογραφές ανοίγει ο δρόμος για την υπαγωγή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.

Μάλιστα εκτιμάται πως μετά από αυτή τη εξέλιξη θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους απλήρωτους εργαζομένους οι οποίοι κρατάνε ανοιχτό το κανάλι εδώ και ενάμιση χρόνο.