MEDIA

Δημοσιογράφους είλωτες θέλει ο Βενιζέλος

Δημοσιογράφους  είλωτες  θέλει ο Βενιζέλος

Η υπόθεση αφορά στους εργαζομένους δημοσιογράφους που απασχολούνται στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τα γραφεία τύπου υπουργείων, οργανισμών και ΔΕΚΟ.

Ενώ ο κ. Βενιζέλος είχε δεσμευτεί πως θα εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο νομικός σύμβουλος κ. Μπάλιος έκρινε αυθαίρετα σήμερα το πρωί, ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να εξισωθούν με τους υπαλλήλους του οκτάωρου.

Με τον τρόπο αυτό διατυπώνονται επιφυλάξεις για το σκεπτικό του νομικού συμβούλου ο οποίος προφανώς εξυπηρετεί ένα ευρύτερο σχέδιο, καθήλωσης και απαξίωσης του δημοσιογραφικού έργου σε όλα τα ΜΜΕ. Την επισήμανση αυτή κάνουν στελέχη του τύπου και εκτιμούν ότι οι προβλέψεις του ενιαίου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, θα αποτελέσει το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τα νέα χαμηλότερα επίπεδα αμοιβής δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ.

«Την ώρα που η κυβέρνηση μετατρέπει τους δημοσιογράφους σε αναλώσιμους υπαλλήλους η ΠΟΕΣΥ οργανώνει συνέδρια τη Σαμοθράκη, η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε λήθαργο και οι υπόλοιπες ενώσεις παρακολουθούν απλά τις εξελίξεις» επισημαίνουν τα στελέχη του τύπου.