MEDIA

Eurovision 2018: Ποιοι θα είναι οι νικητές του δεύτερου ημιτελικού;

Eurovision 2018: Ποιοι θα είναι οι νικητές του δεύτερου ημιτελικού;

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιτελικού και τον αποκλεισμό της χώρας μας από το στάδιο του μεγάλου τελικού το Σάββατο 11 Μαΐου, η ένταση για τον δεύτερο ημιτελικό μοιάζει να κορυφώνεται.

Διότι, μπορεί η Ελένη Φουρέιρα με το Fuego να κέρδισε κάτι παραπάνω από τις εντυπώσεις, όμως ο ανταγωνισμός παραμένει μεγάλος.

Είτε, λοιπόν, ανήκεις στους φανατικούς υποστηρικτές της Eurovision, είτε το παρακολουθείς για να είσαι απλώς ενημερωμένος, ο δεύτερος ημιτελικός του γνωστού διαγωνισμού τραγουδιού μπορεί να είναι μια καλή αφορμή ώστε να μείνεις στο σπίτι το βράδυ της Πέμπτης.

Έπειτα από τον πρώτο ημιτελικό, η χώρα μας δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του Σαββάτου. Μικρή σημασία έχει όμως, καθώς η Κύπρος συμμετέχει με τη Φουρέιρα και έχει καταφέρει να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί του διαγωνισμού. Συνολικά, λοιπόν, 18 χώρες θα διαγωνιστούν στις 10 Μαΐου προκειμένου να λάβουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τον τελικό της Eurovision που θα λάβει χώρα στη Λισαβόνα το ερχόμενο Σάββατο.

Μ1

Εντυπωσιακές και λαμπερές παρουσίες θα ανεβούν στην κλειστή και ευρύχωρη Altice Arena της Eurovision και θα δώσουν μια πραγματική μάχη με μοναδικό στόχο την πρόκριση τους στον τελικό. Αλήθεια, εσύ ποιες πιστεύεις ότι θα είναι οι υπόλοιπες 10 χώρες που θα πάνε στον μεγάλο τελικό; Πιστεύεις ότι η Νορβηγία θα είναι η νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision; Ή μήπως, η Σουηδία; Αλήθεια, τι δείχνουν οι αποδόσεις για τον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Altice Arena της Λισαβόνας;

Τα φαβορί για τον δεύτερο ημιτελικό, μπορεί να μην είναι πολλά, όμως τα προγνωστικά «δείχνουν» ότι μόνο ευνοούνται τέσσερις χώρες με μεγάλη διαφορά από την υπόλοιπη δεκάδα. Πιο αναλυτικά, Νορβηγία, Σουηδία, Αυστραλία και Μολδαβία, φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες, ενώ Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία και Σαν Μαρίνο ενδέχεται να μην τα καταφέρουν.

Οι συμμετοχές

Οι χώρες που θα λάβουν μέρος στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision (με τη σειρά που θα εμφανιστούν) είναι η Νορβηγία με τον Alexander Rybak (νικητή του διαγωνισμού το 2009), η Ρουμανία η Σερβία, το Σαν Μαρίνο, η Δανία, η Ρωσία, η Μολδαβία, η Ολλανδία, η Αυστραλία, η Γεωργία, Πολωνία, η Μάλτα, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Σουηδία, το Μαυροβούνιο, η Σλοβενία και η Ουκρανία.

Μ2

Επίσης, στους δύο ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και της διοργανώτριας χώρας (Πορτογαλία), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Τα φαβορί του δεύτερου ημιτελικού

Μ3

Ο νικητής της Eurovision του 2009, ήταν επόμενο να είναι ανάμεσα στα φαβορί του δεύτερου ημιτελικού αλλά και του τελικού. Ο βιολιστής της καρδιάς μας Alexander Rybak εκπροσωπεί για δεύτερη χρονιά στην καριέρα του τη Νορβηγία, ενώ το τραγούδι του «That's How You Write a Song» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των θαυμαστών της Eurovision. Οι αποδόσεις στο Stoiximan.gr θέλουν τον Rybak σε καλή θέση -εάν όχι την πρώτη- στον δεύτερο ημιτελικό.

Μ4


Μετά τη Νορβηγία, οι αποδόσεις ευνοούν και τη Σουηδία. Ο νεαρός τραγουδιστής Benjamin Ingrosso εκπροσωπεί τη Σουηδία στη Eurovision, αλλά είναι ιταλικής καταγωγής και από τους δύο γονείς του. Θα καταφέρει, όμως, να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στις 10 Μαΐου;

Μ5

Τα προγνωστικά θέλουν και την Αυστραλία να τα πηγαίνει καλά στον δεύτερο ημιτελικό. Η Jessica Mauboy, νικήτρια του Australian Idol 2006, μπορεί να έχει εξαιρετική σκηνική παρουσία, θα περάσει, όμως, εύκολα στον τελικό;

Ποιοι θα είναι οι νικητές του δεύτερου ημιτελικού που θα βρίσκονται ανάμεσα στις συνολικά 26 χώρες οι οποίες θα διαγωνιστούν στον τελικό της 12ης Μαΐου; Πλούσιο παιχνίδι και εκατοντάδες στοιχήματα και για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού στην Ευρώπη στο Stoiximan.gr!