MEDIA

Eurovision 2018: Πρώτη θέση το Ισραήλ με τη Netta και το τραγούδι «Toy» - Στη δεύτερη η Κύπρος

Eurovision 2018: Πρώτη θέση το Ισραήλ με τη Netta και το τραγούδι «Toy» - Στη δεύτερη η Κύπρος

Eurovision 2018:Η Netta και το «Toy» κατάφεραν να οδηγήσουν τον διαγωνισμό της Eurovision για τέταρτη φορά στο Ισραήλ, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Κύπρο και την Ελένη Φουρέιρα, που παρά τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά.

Η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα παρά τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών που την ήθελαν να κατακτά την πρωτιά

Το Ισραήλ συγκέντρωσε συνολικά 529 βαθμούς.

Την πεντάδα των νικητών της 63ης Eurovision συμπληρώνουν οι:

  • Κύπρος με 436 βαθμούς
  • Αυστρία με 342 βαθμούς
  • Γερμανία με 340 βαθμούς
  • Ιταλία με 308 βαθμούς

Δείτε παρακάτω βίντεο με το νικητήριο τραγούδι της βραδιάς και τον μεγάλο νικητή του 63ου Διαγωνισμού της Eurovision

Η στιγμή που η Netta Barzilai παραλαμβάνει το βραβείο του νικητή.

Παρά την εκρηκτική εμφάνισή της, η Ελένη Φουρέιρα δεν κατάφερε να πείσει την Ευρώπη με το τραγούδι της επιτρέποντας σε άλλη χώρα να «κλέψει» τη νίκη της. Και μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως, η Κυπριακή συμμετοχή έχασε τη μεγάλη νίκη, αλλά κέρδισε τις καρδιές όλων των Ευρωπαίων.

Το Ισραήλ συμμετέχει στην Eurovision από το 1973 συμπληρώνοντας 40 εμφανίσεις, ενώ έχει κερδίσει τον διαγωνισμό άλλες τρεις φορές.

Η πρώτη εμφάνιση του Ισραήλ στο διαγωνισμό το 1973 ήταν επιτυχημένη, με την Ilanit να τερματίζει τέταρτη. Η πρωτιά ήρθε δύο συνεχόμενες χρονιές το 1978 και το 1979, με τους Ιζχάρ Κοέν και τους Alphabeta, με το τραγούδι "A-Ba-Ni-Bi" και τους Γκάλι Ατάρι και τους Milk and Honey με το "Hallelujah". Τα καλύτερα αποτελέσματα της χώρας στη δεκαετία του '80 ήταν οι δεύτερες θέσεις για τους Avi Toledano το 1982 και το Ofra Haza το 1983. Ο πρώην νικητής Ιζχάρ Κοέν επέστρεψε για την πέμπτη θέση το 1985. Οι Duo Datz τερμάτισαν τρίτοι το 1991, προτού το Ισραήλ πέτυχε την τρίτη του νίκη το 1998, με την Ντάνα Ιντερνάσιοναλ και το "Diva". Στη συνέχεια, οι Eden τερμάτισαν πέμπτοι το 1999. Το Ισραήλ φιλοξένησε το διαγωνισμό δύο φορές, το 1979 και το 1999, και οι δύο φορές στην Ιερουσαλήμ.

Το 1980, το IBA αρνήθηκε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχή χρονιά για οικονομικούς λόγους. Αντ' αυτού, ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Χάγη.

Από την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, το Ισραήλ απέτυχε να φτάσει στο τελικό έξι φορές. Το 2014, η χώρα δεν κατάφερε να προκριθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά, όταν η Mei Feingold τερμάτισε 14η (από τους 15) στον δεύτερο ημιτελικό, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα φαβορί για να προκριθεί. Το 2015, το Ισραήλ έφτασε στον τελικό για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια, με τον Nadav Guedj να τερματίζει ένατος.

Σχετικές ειδήσεις