MEDIA

Τι θα κάνει η ΝΔ με την ΕΡΤ

Τι θα κάνει η ΝΔ με την ΕΡΤ
Το σχέδιο της ΝΔ φαίνεται ότι περιλαμβάνει και μείωση προσωπικού

Ένας τηλεοπτικός σταθμός και έως τρεις ραδιοφωνικοί περιλαμβάνονται στο υπό επεξεργασία σχέδιο της ΝΔ για την ΕΡΤ, στην περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση βρεθεί μετά τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το typologies.gr και με δεδομένη τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση ανταποδοτικού τέλους έως και 50%, όλα δείχνουν πως θα υπάρξει σαρωτική μείωση του εύρους της ΕΡΤ. .

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το σχέδιο της ΝΔ, περιλαμβάνει την επιστροφή στα δεδομένα της ΝΕΡΙΤ, με τη λειτουργία ενός μόνο τηλεοπτικού προγράμματος και 3 ραδιοφωνικών προγραμμάτων, του Τρίτου, του Πρώτου και ενός ακόμη, που μάλλον θα είναι το Kosmos.

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό ενώ η ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχει αυτόνομο πρόγραμμα, αλλά θα λειτουργεί ως γραφείο ανταποκριτών, με μέγιστο προσωπικό τα 40-50 άτομα. Άγνωστη παραμένει η τύχη των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, τους οποίους η σημερινή διοίκηση επιθυμεί να μεταφέρει στην ΕΡΤ3.

Το προσωπικό της ΕΡΤ, σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΝΔ δεν θα υπερβαίνει τα 1.000 άτομα σε όλη τη χώρα (σήμερα εργάζονται 2.300) χωρίς να διευκρινίζεται η τύχη των ανθρώπων που δεν θα έχουν εργασία.

Πηγή: typologies.gr

Σχετικές ειδήσεις