ΚΟΣΜΟΣ

«Το δράμα μας»: Συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο της Liberation για τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

«Το δράμα μας»: Συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο της Liberation για τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων έχει προκαλέσει θλίψη σε όλο τον κόσμο.

«NOTRE DRAME» που σημαίνει «Το δράμα μας», είναι ο τίτλος του σημερινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Liberation, παραφράζοντας το όνομα του ναού, Notre Dame, σε μια προσπάθεια να αποδοθεί το μέγεθος της λύπης που επικρατεί σε ολόκληρη τη Γαλλία για την καταστροφή στο ναό.

«Παναγία των Παρισίων: Η καταστροφή», γράφει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Le Figaro και ο τίτλος του κεντρικού θέματος είναι «Η Παναγία των Παρισίων της θλίψης».

Στον καθεδρικό γίνονταν εργασίες συντήρησης και ενδεχομένως η πυρκαγιά να συνδέεται με αυτές. Σε ορισμένα τμήματα του ναού υπήρχαν σκαλωσιές, ενώ τα ορειχάλκινα αγάλματα είχαν απομακρυνθεί την περασμένη εβδομάδα.

«Υπάρχουν πολλά έργα τέχνης μέσα... Είναι πραγματική τραγωδία», είπε η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο σημείο. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα για την ώρα, ενώ ήδη το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς.

«Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, θλίβομαι απόψε βλέποντας να καίγεται ένα κομμάτι όλων μας», έγραψε στο Twitter, ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος ματαίωσε το διάγγελμα που επρόκειτο να εκφωνήσει απόψε και κατευθύνεται, μαζί με τον πρωθυπουργό, Εντουάρ Φιλίπ, στον τόπο της καταστροφής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Θρήνος στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου

Financial Times: «Φωτιά ρημάζει τη Νοτρ Νταμ»

The Guardian: «Κόλαση φωτιάς καταστρέφει τη Νοτρ Νταμ»

Metro: «Ο κόσμος θρηνεί για τη Νοτρ Νταμ»

Δείτε περισσότερα πρωτοσέλιδα στη gallery

Διαβάστε ΕΔΩ, όλα τα νέα για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων