MEDIA

Netflix: Αυτές είναι οι 10 ταινίες του που πρέπει να δεις ΤΩΡΑ!

Netflix: Αυτές είναι οι 10 ταινίες του που πρέπει να δεις ΤΩΡΑ!
Οι κορυφαίες σύμφωνα με τη βαθμολογία των χρηστών του IMDB

Εκατομμύρια τηλεθεατές τη λατρεύουν για τις σειρές της, αλλά η πλατφόρμα του Netflix είναι πλούσια και σε κινηματογραφικές ταινίες.

Θρίλερ, περιπέτειες, πολεμικές, επιστημονικής φαντασίας... Με πρωταγωνιστές σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Τζακ Νίκολσον, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και o Μπραντ Πιτ...

Όταν έρχεται η ώρα για σινεμά στο σπίτι (ή όπου αλλού βλέπετε Netflix) οι επιλογές πολλές και μπορεί να σας μπερδέψουν.

Εμείς, για να σας βοηθήσουμε, ξεχωρίσαμε τις 10 κορυφαίες, σύμφωνα με τη βαθμολογία των χρηστών του IMDB (Internet Movie Data Base), και σας τις παρουσιάζουμε:

Inception - 8,7/10

Ο Κρίστοφερ Νόλαν σκηνοθετεί μια από τις καλύτερές του -αν και δύσκολη στο να κατανοήσεις με την πρώτη τι θέλει να πει- ταινίες, η οποία τιμήθηκε με τέσσερα (τεχνικά) Όσκαρ.

Ένας άνδρας, ο οποίος κλέβει εταιρικά μυστικά, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία με την οποία μοιράζεται τα όνειρα, αναλαμβάνει να «φυτέψει» μια ιδέα στο μυαλό ενός C.E.O.

Django Unchained - 8,4/10

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη λίστα, χάρη στην ταινία για την οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.

Ένας απελευθερωμένος σκλάβος προσπαθεί - με τη βοήθεια ενός Γερμανού κυνηγού επικηρυγμένων - να σώσει τη σύζυγό του από τα χέρια ενός βίαιου ιδιοκτήτη φυτείας. Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου στον Κρίστοφ Γουόλτς.

Η Λάμψη (The Shining) - 8,4/10

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ μεταφέρει αριστοτεχνικά (αν και με κάποιες παραλλαγές) το πασίγνωστο ομώνυμο - και πολύ τρομακτικό - βιβλίο του Στίβεν Κινγκ στο σινεμά και ο Τζακ Νίκολσον δίνει μια από τις κορυφαίες του ερμηνείες.

Μια οικογένεια φτάνει σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο για να περάσει το χειμώνα αλλά μια περίεργη «παρουσία» επηρεάζει τον πατέρα οδηγώντας τον προς τη βία ενώ ο γιος του βλέπει φρικτά οράματα από το παρελθόν και το μέλλον.

Das Boot - 8,3/10

Ο κλειστοφοβικός κόσμος μέσα σ' ένα γερμανικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Βαρεμάρα, βρωμιά και απόλυτος τρόμος.

Είχε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ αυτών και για τη σκηνοθεσία του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν (Air Force One).

Vertigo - 8,3/10

Ένα από τα αριστουργήματα του Άλφρεντ Χίτσκοκ με ήρωα έναν πρώην αστυνομικό (Τζέιμς Στιούαρτ) ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τους προσωπικούς του δαίμονες ενώ αποκτά εμμονή με μια πανέμορφη γυναίκα.

Dangal - 8,3/10

Ο πρώην παλαιστής Mahavir Singh Phogat και οι δύο κόρες του που ακολουθούν τα βήματά του, παλεύουν να πετύχουν στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας ενώ αντιμετωπίζουν και την κοινωνική καταπιέση.

Είναι η δεύτερη ταινία σε μη αγγλική γλώσσα που θα βρείτε σε αυτή τη λίστα, καθώς πρόκειται για ινδική παραγωγή.

Αν δεν το γνωρίζετε, αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή η ταινία αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά όλων των εποχών, την 5η πιο εμπορική μη αγγλόφωνη ταινία όλων των εποχών και την πιο εμπορική ταινία για τον αθλητισμό όλων των εποχών.

2001: A Space Odyssey - 8,3/10

Η ανθρωπότητα - αφού ανακάλυψε ένα τεχνούργημα θαμμένο κάτω από την επιφάνεια της σελήνης - ξεκινά μια αποστολή για να ανακαλύψει από πού προέρχεται, έχοντας τη βοήθεια ενός πανέξυπνου σούπερ κομπιούτερ.

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ και πάλι στη λίστα μας με αυτή την επική ταινία επιστημονικής φαντασίας, το σενάριο της οποίας έγραψε μαζί με τον συγγραφέα - είδωλο του είδους, Άρθουρ Κλαρκ. Όσκαρ για τα σπέσιαλ εφέ, στον δημιουργό της ταινίας.

A Clockwork Orange - 8,3/10

Η τρίτη ταινία του Κιούμπρικ που σας παρουσιάζουμε εδώ, μας μεταφέρει στο μέλλον όπου ο σαδιστής αρχηγός μιας συμμορίας μπαίνει στη φυλακή και προσφέρεται να λάβει μέρος σε ένα πείραμα συμπεριφοράς το οποίο όμως πάει στραβά.

Τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ (οι τρεις εκ των οποίων για τον ίδιο τον Κιούμπρικ) λένε πολλά...

Full Metal Jacket - 8,3/10

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ είναι και πάλι εδώ! Αυτή τη φορά με μια ταινία για τον πόλεμο του Βιετνάμ και την επίδραση που αυτός είχε στους στρατιώτες από τη σκληρή εκπαίδευσή τους μέχρι την ίδια τη μάχη.

Για πολλούς το Full Metal Jacket αποτελεί την πιο συγκλονιστική πολεμική ταινία που έχει γυριστεί ποτέ.

Snatch - 8,3/10

Αδίστακτοι μάνατζερ του μποξ, βίαιοι «bookers», ένας Ρώσος γκάνγκστερ, άχρηστοι ερασιτέχνες ληστές και υποτιθέμενοι Εβραίοι κοσμηματοπώλες, προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ανεκτίμητης αξίας κλεμμένο διαμάντι.

Καταιγιστικοί ρυθμοί σε μια από τις ταινίες που έχτισαν την καριέρα του σκηνοθέτη Guy Ritchie.

Σχετικές ειδήσεις