MEDIA

Σάλος στην ΕΡΤ: Όλη η αλήθεια για τις παραιτήσεις Δρόσου και Ψύλου - Τι απαντά το Μαξίμου

Σάλος στην ΕΡΤ: Όλη η αλήθεια για τις παραιτήσεις Δρόσου και Ψύλου - Τι απαντά το Μαξίμου
EUROKINISSI

Αναστάτωση έχει προκληθεί μετά τις παραιτήσεις του Διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Δρόσου και του προέδρου του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Ψύλου. 

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως οι παραιτήσεις τους ζητήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου. «Ουδείς ζήτησε τις παραιτήσεις των κ. Δρόσου και Ψύλου. Και οι δυο τις υπέβαλαν χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία της νέας κυβέρνησης μαζί τους» σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σε κάθε περίπτωση οι παραιτήσεις ήταν αναμενόμενες ενώ θυμίζεται πως την δική του υπέβαλλε και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ. Άλλωστε οι συγκεκριμένες θέσεις είναι πολιτικές και πρόκειται για κυβερνητικούς διορισμούς, με την παραίτηση είναι αυτονόητη μετά από μια κυβερνητική αλλαγή.

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη (9/7) συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα και του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Ο κ. Πέτσας τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να οριστούν νέες διοικήσεις άμεσα και πριν τον Δεκαπενταύγουστο οπότε και θα κλείσει για λίγες μέρες η Βουλή.

Για την ΕΡΤ αναμένεται άμεσα να προκηρυχθούν οι θέσεις για τη νέα διοίκηση, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Η επιλογή τους θα πρέπει να επικυρωθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος - γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων διορίζεται απευθείας από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο καιρού - ΕΜΥ: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα - Καύσωνας και βροχές τις επόμενες ώρες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019