MEDIA

Newsweek: Φοβού τους Έλληνες και χρέος φέροντες!

Newsweek: Φοβού τους Έλληνες και χρέος φέροντες!

Ένα άκρως καυστικό άρθρο για τους λόγους που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση χρέους δημοσιεύει το γνωστό περιοδικό Newsweek, με τον προκλητικό τίτλο «Φοβού τους Έλληνες και χρέος φέροντες».


«Η Ελλάδα ζει με την αίσθηση ότι εξαιρείται από τις απαιτήσεις της πολιτικής και οικονομικής πειθαρχίας» σχολιάζει ο αρθρογράφος Fouad Ajami, κάνοντας εκτενή αναφορά στις ιστορική πορεία της χώρας μας από τα αρχαία χρόνια και την οθωμανική αυτοκρατορία ως σήμερα.

«Οι αρχαίοι Έλληνες δεν δοξάστηκαν για το εμπόριό τους. Το απαξίωσαν τόσο ο Πλάτωνας όσο και ο Αριστοτέλης. Οι πολίτες το άφηναν στα χέρια των μετοίκων και των ξένων και γι' αυτό οι Γερμανοί τραπεζίτες ανησυχούν όταν οι πολιτικοί της Ελλάδας αντλούν έμπνευση από τα έπη και τους αρχαίους ήρωες».

«Ειρωνικά, το μόνο κομμάτι του παρελθόντος της Ελλάδας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναφορά, είναι η περίοδος της υποταγής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όταν οι Έλληνες άκμασαν ως έμποροι ή μεσάζοντες», αναφέρει το άρθρο και εν συνεχεία επεκτείνεται με μια αναλυτική ιστορική αναδρομή.

Διαβάστε περισσότερα στα mediagate.gr