MEDIA

Γιατί οι μέτοχοι αφήνουν το MEGA να κλείσει

Γιατί οι μέτοχοι αφήνουν το MEGA να κλείσει

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για το MEGA Channel, με τους εργαζόμενους να αγωνιούν για το μέλλον του καναλιού, τη στιγμή που οι μέτοχοι διαπραγματεύονται μεταξύ τους και με τις τράπεζες, υπό τη σκιά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής: μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να λάβουν την απόφασή τους οι τράπεζες, οι οποίες ζήτησαν από το ΔΣ της Τηλέτυπος, να καταγραφούν κατά τη σημερινή (24/05/2016) του συνεδρίαση σε πρακτικό, οι προθέσεις των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Συνολικά το MEGA καλείται να πληρώσει άμεσα 100 εκατ. ευρώ σε δάνεια, εκτός κι αν επέλθει συμφωνία μεταξύ των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις «Τυπολογίες», ο Φώτης Μπόμπολας φέρεται να δήλωσε πως θα συνεισφέρει 7,5 εκατ. ευρώ μαζί με τον Δ. Μάρη, ο Σταύρος Ψυχάρης 5 εκατ. ευρώ και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο οποίος είναι εκτός εταιρικού σχήματος, 5 εκατ. ευρώ. Προς το παρόν, στάση αναμονής κρατά η πλευρά Βαρδινογιάννη.

Το πρακτικό με τη δέσμευση για τα παραπάνω ποσά των 17,5 εκατ. ευρώ, θα αποσταλεί στις τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού. Για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, ως προϋποθέσεις οι τράπεζες θέτουν την εκ νέου υπογραφή μνημονίου, καθώς και προκαταβολή.

Το κανάλι «αντέχει» να λειτουργήσει, όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, μέχρι το τέλος του μήνα. Ωστόσο η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να «τραβήξει» χρονικά και η οριστική κατάληξη να δοθεί μέσα στο καλοκαίρι. Το χρονοδιάγραμμα τίθεται σε γενικές γραμμές από την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 4 Ιουλίου, η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων θα γίνει στις 14 Ιουλίου και μέχρι τις 2 Αυγούστου θα ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων. Η ανακοίνωση όσων κερδίσουν τις άδειες υπολογίζεται λίγο πριν τα μέσα Αυγούστου.

Επομένως, το μέλλον του MEGA εν πολλοίς θα κριθεί από τις προθέσεις και τις προβλέψεις για το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Γι’ αυτό άλλωστε, πληροφορίες από τον τραπεζικό τομέα αναφέρουν ότι για την αποδέσμευση των λογαριασμών, ζητείται και δέσμευση για το εάν υπάρχουν τα χρήματα που απαιτούνται για την άδεια.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, πάντως, προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι το σενάριο οριστικού κλεισίματος του καναλιού δεν είναι -ή θα μπει- στο τραπέζι.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για το MEGA

Σχετικές ειδήσεις