Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

MasterChef: «Λύγισε» ο εξώστης - Η πιο συγκινητική αποχώρηση

Newsbomb

MasterChef: H πρόβλεψη του Σταμάτη για την τριάδα του τελικού

Ο Σταμάτης Σταυρόπουλος βρέθηκε για 2η φορά σε αντιγραφή πιάτου όμως δεν κατάφερε να πείσει τους κριτές με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το ριάλιτι μαγειρικής του Star.

Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση, που είχαν μια τελευταία ευκαιρία προκειμένου να... σωθούν και να παραμείνουν στο MasterChef 2024. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δοκιμάσουν τα πιάτα που είχαν μπροστά τους και να αναγνωρίσουν τα υλικά που γεύτηκαν. Ο Σταμάτης κι ο Αλέξανδρος βρήκαν τα λιγότερα υλικά χάνοντας στα σίγουρα την ασυλία.

Ο Γιάννης ο δάσκαλος και η Χριστίνα πήγαν στήθος με στήθος, με την παίκτρια από την Κύπρο να αναφέρει ότι το πιάτο είχε κρέμα καρύδας, ενώ το σωστό υλικό ήταν γάλα καρύδας. Παρότι οι συμπαίκτες της εντόπισαν το λάθος, η Χριστίνα με 12 υλικά έναντι των 11 του Γιάννη, ανέβηκε στον εξώστη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=nd32_m59_pc&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Στη συνέχεια οι σεφ και κριτές εντόπισαν το λάθος και την κατέβασαν ξανά κάτω, ζητώντας από εκείνη και τον Γιάννη τον δάσκαλο να επαναλάβουν τη διαδικασία με έναν εξτρά γύρο. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ζήτησε από τους δύο παίκτες να αναγνωρίσουν τις 10 εσάνς που είχαν μπροστά τους.

Αυτός που έκανε πρώτος τρία λάθη θα μαγείρευε στην επερχόμενη δοκιμασία αποχώρησης. Αυτή που δεν κατάφερε να βρει πρώτη τις εσάνς ήταν η Χριστίνα, με τον δάσκαλο να ανεβαίνει ασφαλής στον εξώστη.

Η Χριστίνα κλήθηκε να μαγειρέψει μαζί με τον Σταμάτη και τον Αλέξανδρο για την παραμονή της στο παιχνίδι, ενώ δεν της άρεσε η αντίδραση του Κούρτογλου στη νίκη του Γιάννη.

Λίγο πριν τη δοκιμασία αποχώρησης, η Χριστίνα ανακοίνωσε μπροστά στους κριτές και τους συμπαίκτες της ότι θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία της μπορντο μπριγάδας

Η ανακοίνωση της Χριστίνας έκανε έξαλλο το Γιάννη


«Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για την ημέρα κι αν θα παραμείνω στον διαγωνισμό, αλλά θα προσπαθήσω να μείνω κι αν με εμπιστεύεται κι η μπριγάδα θέλω να ξαναγίνω αρχηγός της μπορντό μπριγάδας!», είπε η διαγωνιζόμενη. «Είναι κάτι που δε συζήτησα με τα παιδιά, αλλά κάτι που θα ήθελα αν παραμείνω στον διαγωνισμό κι αν με εμπιστεύονται να πάρω την αρχηγία», πρόσθεσε. «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ο Γιάννης να καθαιρεθεί από αρχηγός», σχολίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Μολών λαβέ! Μπορεί να το είπε μόνη της με τους φίλους του, τον Αλέξανδρο και τον Μάριο, λόγω του ότι εγώ μίλησα έτσι στο συμβούλιο και για μια ακόμα φορά ήμουν αληθινός», σχολίασε ο Γιάννης Κούρτογλου στο κιου του.

«Δεν ξέρω σεφ πρώτη φορά το ακούω... Πρέπει να το συζητήσουμε όλοι, να δούμε ποιοι θέλουν και ποιοι δε θέλουν. Αιφνιδιάστηκα, δεν το ήξερα, είναι αιφνιδιασμός για εμένα», σχολίασε ο αρχηγός μπροστά σε όλους.

Η ανακοίνωση της Χριστίνας δεν άρεσε στον Σοφοκλή, χαρακτηρίζοντας τη... πονηρή. «Εγώ μέχρι τους 12 δεν παραιτούμαι. Αισθάνομαι ότι με στηρίζει ο Γιάννης ο Γεωργίου, ο Σοφοκλής κι ο Νίκος Κυψίδης», πρόσθεσε στο κιου του ο Γιάννης Κούρτογλου.

Μετά την ασυλία του δάσκαλου, οι τρεις διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αντιγράψουν το πιάτο του guest chef Βαγγέλη Βέη που ήταν μπακαλιάρος με σάλτσα ραγού, μαγιονέζα & λάδι σχοινόπρασο.

Mε βαθμολογία 27/40 ο Αλέξανδρος ανέβηκε στον εξώστη, αφού το πιάτο του Σταμάτη συγκέντρωσε μόλις 25 βαθμούς. Καλύτερα πήγαν τα πράγματα για τη Χριστίνα που πήρε 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη, 8/10 από τον Βαγγέλη Βέη και 7/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Με 30/40 η Χριστίνα παρέμεινε στον διαγωνισμό, με τον Σταμάτη να είναι ο παίκτης που αποχωρεί.

Οι φίλοι του Σταμάτη, όπως ο Χρήστος, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι εκείνος αποχωρεί.

«Ωραία εμπειρία. Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ σεφ. Σίγουρα θα μου λείψουν πάρα πολλά...», είπε ο Σταμάτης μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Θα μου λείψουν όλοι, κρατάω μόνο τα καλά», είπε απαντώντας στον Σωτήρη Κοντιζά. «Πέρασα πολύ όμορφα και που γνώρισα όλα τα παιδιά. Τι να πω τώρα; Χάρηκα που σας γνώρισα, τιμή μου», συμπλήρωσε.

«Νιώθεις ότι είναι νωρίς;» τον ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Για εμένα είναι σεφ, ήθελα ένα στόχο να φτάσω στη δεκάδα. Δε θα σταματήσω αυτό που κάνω», πρόσθεσε ο Σταμάτης κατά την αποχώρησή του.

Όσον αφορά στην πρόβλεψή του για την τριάδα του τελικού, είπε τον Κώστα, τον Κυψίδη και τον Λευτέρη. Κώστας και Κυψίδης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, μην μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Πολύ συγκινημένος ήταν κι ο Χρήστος με την αποχώρηση αυτή.