Κάννες: Χειροκροτούσαν επί δέκα λεπτά τον Κέβιν Κόστνερ

Δάκρυσε ο Κέβιν Κόστνερ με την υποδοχή του «Horizon: An American Saga» στις Κάννες

Newsbomb

2'

O Κέβιν Κόστνερ καταχειροκροτήθηκε Κάννες όπου προβλήθηκε, σε παγκόσμια πρεμιέρα αλλά εκτός συναγωνισμού, η νέα ταινία του «Horizon: An American Saga», στην οποία ο ίδιος είναι σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής, σεναριογράφος και παραγωγός.

Επί 10 ολόκληρα λεπτά το κοινό του επιφύλαξε ένα τεράστιο χειροκτότημα μετά το φινάλε της προβολής, βρήκε τον 69χρονο διαχρονικά γοητευτικό σταρ έκπληκτο και βαθιά συγκινημένο, τόσο ώστε να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Δεν υπάρχει αυτό. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Νιώθω τόσο τυχερός. Νιώθω ευλογημένος», είπε με φωνή που έσπαγε από τη συγκίνηση μόλις πήρε στα χέρια του το μικρόφωνο, για να επιστρατεύσει αμέσως μετά το χιούμορ του, προκειμένου να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, λέγοντας: «Συγγνώμη που χρειάστηκε να χειροκροτάτε τόση ώρα μέχρι να καταλάβω πως πρέπει να μιλήσω».

Το πρότζεκτ αυτό εξάλλου δεν αποτελεί μία ακόμη ταινία για τον ίδιο αλλά για ένα μεγάλο στοίχημα ζωής, ένα δημιούργημα το οποίο ο ίδιος εμπνεύστηκε, υλοποίησε αλλά και χρηματοδότησε αδρά. «Εγώ το έκανα. Δεν είναι πια δικό μου, είναι δικό σας» τόνισε απευθυνόμενος στο κοινό της πρεμιέρας, για να προσθέσει αμέσως μετά με νόημα: «Νομίζω ότι οι ταινίες δεν αφορούν τα Σαββατοκύριακα που βγαίνουν. Αφορούν τη ζωή τους και πόσες φορές είσαι διατεθειμένος να τη μοιραστείς. Και ελπίζω πως εσείς θα την μοιραστείτε αυτήν την ταινία με τους αγαπημένους σας, με τα παιδιά σας».

Τη στιγμή μάλιστα που αναφερόταν στα παιδιά των άλλων ο ίδιος είχε την μεγάλη χαρά να συνοδεύεται από πέντε από τα επτά συνολικά παιδιά του, γεγονός που του έδωσε, προφανώς, τεράστια χαρά, δεδομένου μάλιστα ότι η προσωπική του ζωή πέρασε μια μεγάλη κρίση μετά το πρόσφατο, δύσκολο διαζύγιό του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή