Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

Μαλένα: Η ταινία που μας... σύστησε την απόλυτη γυναίκα

Κυριάκος Κορωναίος Κυριάκος Κορωναίος

Αφιερώματα για την Μόνικα Μπελούτσι έχουν γίνει στο παρελθόν, γίνονται τη στιγμή που μιλάμε και θα γίνουν στο μέλλον. Είτε για κάποια ταινία της, είτε γιατί πρόσφατα μπήκε στην έκτη (!) δεκαετία της ζωής της κι όμως παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή.

Η ταινία Μαλένα αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο -όπως έχει δηλώσει και η ίδια στη ζωή και την καριέρα της Ιταλίδας ηθοποιού.

Ο Renato είναι ένας 13χρονος πιτσιρικάς σε μια μικρή πόλη της Σικελίας λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μαλένα είναι μια όμορφη νεαρή χήρα η οποία προκαλεί τον ανδρικό πληθυσμό με κάθε εμφάνισή της στην πόλη. Ο νεαρός μαθητής δεν είναι ο μόνος που επιθυμεί την Μαλένα, αφού όλοι οι συμμαθητές του την ανακηρύσσουν σαν τα ωραιότερα οπίσθια του Casteluco, την ίδια στιγμή που όλοι οι άνδρες την κοιτούν με δέος όταν περπατάει στο δρόμο.

Η ταινία μας δείχνει την πορεία της πρωταγωνίστριας από την αξιοπρεπή ζωή στην πορνεία με σκοπό την επιβίωση, την ίδια στιγμή που στα μάτια του πιτσιρικά Renato, η Μαλένα παραμένει ως το... απόρθητο κάστρο που αγγίζει μόνο στα όνειρά του...

M Monica Bellucci 048

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ SPOILER (αν δεν έχεις δει την ταινία μετά από 14 χρόνια, να πας να τη δεις ΤΩΡΑ)

Η ερμηνεία της Μπελούτσι σε συνδυασμό με τη σκηνοθεσία του Τζουζεπε Τορνατόρε και τη μουσική επένδυση του Ένιο Μορικόνε, δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα, η οποία κορυφώνεται στο τέλος με τη σκηνή της κακοποίησης της Μαλένα από τις άλλες γυναίκες του χωριού σε δημόσια θέα.

Η Μόνικα Μπελούτσι... χρωστάει κάτι από αυτό που είναι σήμερα στην συγκεκριμένη ταινία... Και εμείς όμως αντίστοιχα, αφού το 2000 συστήθηκε στο ευρύ κοινό μια από τις πιο όμορφες και ταλαντούχες γυναίκες που έχουν περάσει από το χώρο του θεάματος...