ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέσσερις τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα αυτό τον χειμώνα

Τέσσερις τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα αυτό τον χειμώνα

Ο χειμώνας μας χτυπάει την πόρτα και μαζί με αυτόν, τα επιπλέον έξοδα που απαιτούνται για να διατηρήσουμε ζεστό το σπίτι μας.

Η τηλεόραση και το διαδίκτυο είναι γεμάτα με ιδέες για το πώς να γλιτώσουμε χρήματα και να μειώσουμε αυτά τα κόστη. Για αρκετούς από εμάς όμως, το να ξοδέψουμε χρήματα για να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην εξοικονόμηση ενέργειας του σπιτιού μας, απλά δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.

Ευτυχώς υπάρχουν πάντοτε επιλογές ώστε να μην χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για να μειώσουμε το κόστος της θέρμανσης. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε χαμηλούς λογαριασμούς πολύ εύκολα με τους παρακάτω τρόπους:

Μειώνουμε τη θερμοκρασία των καλοριφέρ

Μειώνουμε τη θερμοκρασία των καλοριφέρ τη νύχτα καθώς επίσης και όταν δεν είναι κανείς στο σπίτι. Τοποθετώντας έξυπνους θερμοστάτες στο σπίτι μας, μπορούμε να τους προγραμματίσουμε ώστε να διατηρούν συγκεκριμένες θερμοκρασίες τις ώρες που είμαστε στο σπίτι αλλά και να μειώνουν αυτόματα την θερμοκρασία όταν απουσιάζουμε.

Τα βράδια μπορούμε να μειώνουμε τη θερμοκρασία, αλλά να φροντίζουμε να μην πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς κελσίου. Έτσι πετυχαίνουμε να έχουμε μια πολύ καλή θερμοκρασία ώστε να κοιμόμαστε άνετα, δίχως να κρυώνουμε και ταυτόχρονα δεν θα ανησυχούμε για τυχόν πάγωμα των σωλήνων του δικτύου θέρμανσης ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα.

Χρησιμοποιούμε τη θερμάστρα μας έξυπνα

Αν η διαρρύθμιση του σπιτιού μας είναι τέτοια ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούνται όλα τα δωμάτια, η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε είναι να κλείνουμε την κεντρική θέρμανση και να χρησιμοποιούμε αυτόνομες θερμάστρες.

Οι θερμάστρες είναι λιγότερο αποτελεσματικές σε σχέση με την κεντρική θέρμανση, αλλά σίγουρα είναι αρκετά πιο οικονομικές. Ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με έναν αφυγραντήρα ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε ιδανικό ζεστό περιβάλλον στο σπίτι μας. Μπορούμε για παράδειγμα να χρησιμοποιούμε τα αερόθερμα στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι. Τα ανοίγουμε κάθε φορά που μπαίνουμε στο δωμάτιο και τα κλείνουμε όταν φεύγουμε.

Ντυνόμαστε πιο ζεστά

Το να κυκλοφορούμε με το αγαπημένο μας σορτσάκι μέσα στο σπίτι το χειμώνα, ίσως να μην έχει πολύ νόημα. Το χειμώνα έχει κρύο και όπως ντυνόμαστε ζεστά όταν βγαίνουμε έξω, μπορούμε να το κάνουμε και όταν είμαστε μέσα στο σπίτι. Επιλέγουμε να φορέσουμε ένα πουλόβερ, μια ζεστή και άνετη φόρμα γυμναστικής από κάτω και χοντρές κάλτσες. Δεν κοστίζει τίποτα και μπορούμε να κυκλοφορούμε άνετα μέσα στο σπίτι διατηρώντας πιο χαμηλή τη θερμοκρασία και εξοικονομώντας χρήματα. Επίσης μπορούμε να στρώσουμε χαλιά στα πατώματα και να βάλουμε αεροστόπ στις πόρτες και στα παράθυρα. Αυτό θα κρατήσει το κρύο έξω και θα διατηρήσει σταθερή την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.

Χρησιμοποιούμε αφυγραντήρα

Το να χρησιμοποιούμε τον αφυγραντήρα παράλληλα με τους υπόλοιπους τρόπους θέρμανσης, μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος των λογαριασμών μας για το χειμώνα. Συγκεκριμένα, όταν ο αέρας μέσα στο σπίτι περιέχει ποσοστό υγρασίας, μεταξύ 50-55%, διατηρείται ζεστός πιο εύκολα. Έτσι μπορούμε να ανοίγουμε τη θέρμανση του σπιτιού μας λιγότερες ώρες, εξοικονομώντας ρεύμα.

Η σειρά αφυγραντήρων PREMIER Class της Morris, παρέχει πρωτοποριακά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος με το μοντέλο των 16 λίτρων να είναι μόλις στα 200W, το μοντέλο 20 λίτρων στα 222W και το μοντέλο των 24 λίτρων στα 275W. Αυτό μας επιτρέπει να τους χρησιμοποιούμε όσο χρειάζεται ώστε να εξασφαλίσουμε το πιο ευχάριστο περιβάλλον για το σπίτι μας. Μάλιστα, με την αυτόματη λειτουργία smart, η συσκευή μπορεί να καθορίζει μόνη της τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου μας, κάνοντας τη λειτουργία του αφυγραντήρα πιο απλή και εύκολη για εμάς.

Απέκτησε τον αφυγραντήρα της σειράς PREMIER Class εδώ.