ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

COSMOTE: Ολοκληρωμένες λύσεις cloud σε συνεργασία με τη Microsoft

COSMOTE: Ολοκληρωμένες λύσεις cloud σε συνεργασία με τη Microsoft

Η λέξη cloud στα ελληνικά μεταφράζεται ως «σύννεφο».

Όσοι όμως κινούνται στον χώρο των επιχειρήσεων έχουν αρχίσει πλέον να μαθαίνουν ότι cloud είναι ο όρος που χρησιμοποιείται προκειμένου να περιγράψει κανείς τις πληροφοριακές υποδομές εκείνες που αξιοποιούν τις δυνατότητες του Διαδικτύου και των κινητών και σταθερών ευρυζωνικών δικτύων και επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μειώσουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος τους. Πρακτικά, για τις εταιρείες που θέλουν να μετασχηματισθούν ψηφιακά και να παραμείνουν ανταγωνιστικές και παραγωγικές, η στροφή στο cloud αποτελεί μονόδρομο.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, η επιλογή λύσεων που αξιοποιούν το cloud computing μπορεί να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες, όσον αφορά τις πληροφοριακές υποδομές μίας επιχείρησης, κατά 50%. Παράλληλα, η χρήση του cloud, ένα από τα βασικά ατού του οποίου είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές και δεδομένα από οπουδήποτε, ενισχύει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η ραγδαία στροφή των επιχειρήσεων παγκοσμίως προς την κατεύθυνση του cloud, με τις εκτιμήσεις να προβλέπουν ότι για το 2019 οι σχετικές δαπάνες θα αντιστοιχούν στο 27,1% του συνόλου των επενδύσεων σε υπηρεσίες πληροφορικής.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, γιατί δεν έχουν κάνει την κίνηση προς το cloud όλες οι επιχειρήσεις; Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανησυχία που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις, αναφορικά με το πώς θα γίνει η μετάβαση από παραδοσιακές λύσεις αγοράς εξοπλισμού και λογισμικού και εγκατάστασής τους στον χώρο του πελάτη στη λογική του cloud, όπου η επιχείρηση πληρώνει με βάση τη χρήση των υπηρεσιών που κάνει (pay per use).

Σε αυτή την περίπτωση, η επιχείρηση χρειάζεται τη βοήθεια ενός συνεργάτη που να εμπιστεύεται και να διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην υλοποίηση έργων πληροφορικής και επικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το καλύτερο παράδειγμα είναι η COSMOTE, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις cloud και έχει υλοποιήσει μεγάλα και πολύπλοκα έργα.

Στο πλαίσιο της παροχής λύσεων, η COSMOTE αξιολογεί και χαρτογραφεί τις τρέχουσες διαδικασίες και ανάγκες, όσον αφορά τον τομέα των πληροφοριακών υποδομών της επιχείρησης (cloud assessment), και διασφαλίζει την ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση στο cloud (cloud migration). Παράλληλα, αναλαμβάνει τις υπηρεσίες λειτουργίας και υποστήριξης (managed services).

Πέραν της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτει, η COSMOTE πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με τη Microsoft, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως και εκ των κορυφαίων όσον αφορά τις λύσεις και εφαρμογές που αξιοποιούν το cloud.

COSMOTE και Microsoft παρέχουν σε επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας τυποποιημένες λύσεις cloud που αφορούν στο Microsoft Azure και το Office 365. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων όσον αφορά την αποθήκευση των δεδομένων, τη διαχείριση των επιχειρησιακών πόρων, αλλά και τις εφαρμογές παραγωγικότητας. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης των λύσεων της Microsoft με ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας από την COSMOTE.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, η οποία αποτελεί μέρος της στρατηγικής συνεργασίας της Deutsche Telecom με τη Microsoft στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων που περιλαμβάνει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται μια επιχείρηση, καθώς το cloud προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, χαμηλότερο κόστος, ενώ συνδράμει τα μέγιστα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.