ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην Ελλάδα γίνεται παράδειγμα προς μίμηση

Όταν η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην Ελλάδα γίνεται παράδειγμα προς μίμηση

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αξία της κοινωνικής προσφοράς στις μέρες μας είναι κάτι περισσότερο από σημαντική. Διότι στη μετά κρίσης εποχή, η κοινωνία μας έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα και μπορούν να δημιουργήσουν μια βάση ασφαλείας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, έχει μεγάλη σημασία να φροντίζουμε να αναδεικνύουμε, να παρακολουθούμε και να επικροτούμε τις κοινωνικές δράσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα και κάνουν πραγματικά τη διαφορά, τόσο σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της ζωής των ευπαθών ομάδων όσο και στην προώθηση του
πολιτισμού.

Λίγο προτού αποχαιρετίσουμε το 2019 και με το βλέμμα μας να είναι ήδη στραμμένο στο νέο έτος, λοιπόν, αξίζει να ρίξουμε μια περισσότερο διεξοδική ματιά στα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ξεχώρισαν το προηγούμενο διάστημα, όπως εκείνα του Ομίλου Eurolife ERB που προσφέρουν συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Ελπίδα για την υπογεννητικότητα ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο νησί

Με τις γεννήσεις στην Ελλάδα να παρουσιάζουν μια έντονη πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια και τον ελληνικό πληθυσμό να γερνάει και να μειώνεται, δεν υπάρχει αμφιβολία
πως η μάχη κατά της υπογεννητικότητας είναι μια από τις πιο σημαντικές που καλούμαστε να δώσουμε ως κοινωνία. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά νοιάζονται για το θέμα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας και εργάζονται σκληρά προκειμένου να φέρουν ελπίδα με τις δράσεις τους, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία της HOPEgenesis με τον Όμιλο Eurolife ERB.

Ως ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, ο Όμιλος Eurolife ERB θέλησε να συνεργαστεί με τη HOPEgenesis για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Η άκρως σημαντική έρευνα «Διερεύνηση των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα» που μας έφερε η συνεργασία τους, μας έδωσε για πρώτη φορά πολύτιμα στοιχεία για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Ακόμη μεγαλύτερη διαφορά όμως σε ό,τι αφορά στην υπογεννητικότητά, κάνουν οι κοινές δράσεις των δυο οργανισμών. Αρκεί να αναφέρουμε πως μέσω της HOPEgenesis, ο Όμιλος Eurolife ERB υιοθετεί περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η ΜΚΟ, παρέχοντας υποστήριξη σε έγκυες ή γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, πραγματοποιούνται οδοιπορικά σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ακριτικές περιοχές της χώρας, όπου οι γυναίκες ενημερώνονται για όλες τις υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης κατά την κύηση και τον τοκετό που μπορούν να τους προσφέρουν οι δύο οργανισμοί!

Όταν ο εθελοντισμός γίνεται ομαδική υπόθεση

Η στήριξη και η ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων αποτελεί ένα ακόμη ζήτημα το οποίο αξίζει την προσοχή μας. Ευτυχώς, στις μέρες μας, ο εθελοντισμός φαίνεται πως εμπνέει πιο πολύ, με όλο και περισσότερες δράσεις για την προστασία των συνανθρώπων μας να πραγματοποιούνται συνεχώς, μέσα από υπέροχες πρωτοβουλίες ομάδων και οργανισμών. Μία από τις ομάδες αυτές είναι η ethelon. Πρόκειται για μία ΜΚΟ η οποία προάγει την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη και βοήθεια. Μάλιστα, ο Όμιλος Eurolife ERB συνεργάστηκε το 2019 ξανά με την ethelon, προχωρώντας σε νέες, σημαντικές δράσεις, όπως τη διοργάνωση του CareerFair4All, ενός event για ευκαιρίες καριέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι του Ομίλου έγιναν εθελοντές για μία εβδομάδα προκειμένου να συνεισφέρουν στο έργο της ethelon.

Σε ό,τι αφορά δε στα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του συγκεκριμένου Ομίλου, αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως στηρίζει και το έργο του περιοδικού δρόμου Σχεδία, έχοντας μάλιστα αγοράσει από μία ετήσια Συνδρομής Αλληλεγγύης για κάθε εργαζόμενό του! Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας, λοιπόν, δύο μεγαλύτερης ηλικίας ωφελούμενοι του περιοδικού, έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται για συγκεκριμένες ώρες κάθε μήνα στα γραφεία της Σχεδίας!

Προάγοντας τη μάθηση και την τέχνη σε κάθε παιδί στην Ελλάδα

Οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τις οποίες πραγματικά ξεχωρίσαμε το 2019 δεν αφορούν, βέβαια, μόνο στην κοινωνική υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Διότι η κοινωνική προσφορά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς και όταν σχετίζεται με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την προώθηση της γνώσης και της μόρφωσης, τότε σίγουρα πρέπει να αναδεικνύεται.

Αυτός είναι ο λόγος που αναφερόμαστε, μεταξύ άλλων, στις δράσεις που ο Όμιλος Eurolife ERB πραγματοποίησε φέτος σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης σε παιδιά, νέους και ενήλικες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο Όμιλος -ο οποίος είναι μέλος της Fairfax Financial Holdings και κατέχει ηγετική θέση στον ασφαλιστικό κλάδο- συνεργάστηκε με το Μουσείο, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές του πρωτοβουλίες. Μέσα από αυτή την ξεχωριστή συνεργασία, λοιπόν, πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές δραστηριότητες, workshops, summer camps και πολλά ακόμη events για νέους και παιδιά.

Όταν η προώθηση του πολιτισμού γίνεται σκοπός

Τέλος, μία ακόμη ξεχωριστή πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η οποία κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα του σήμερα, είναι εκείνη που ο Όμιλος Eurolife ERB έφερε μέσα από τη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με στόχο την προώθηση του πολιτισμού σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και περιοχές της χώρας μας.

Όντας Πάγιος Χορηγός του καλλιτεχνικού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Όμιλος συμμετέχει στην αποστολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να προσφέρει υψηλής ποιότητας παραγωγές σε κάθε επισκέπτη της. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την περιοδεία της όπερας κουκλοθέατρο El retablo de maese Pedro να αποτελεί την πρώτη τους συνεργασία σε αυτό το κομμάτι!

Από τη στήριξη των γυναικών και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας μέχρι την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων και την προώθηση του πολιτισμού και της μάθησης: Όταν η εταιρική κοινωνική ευθύνη αφορά στην ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να έχει μεγάλο και θετικό αντίκτυπο για όλους. Πάνω από όλα όμως, αξίζει την προσοχή μας, ειδικότερα όταν έρχεται μέσα από κορυφαίες συνεργασίες και με την πρωτοβουλία εταιρειών που προσφέρουν με χαρά κάθε χρόνο μέρος της κερδοφορίας τους στην κοινωνία, όπως κάνει ο Όμιλος Eurolife ERB.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr