ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ : Εβδομάδα εξελίξεων – Στην Reggeborgh η πρωτοβουλία των κινήσεων

ΕΛΛΑΚΤΩΡ : Εβδομάδα εξελίξεων – Στην Reggeborgh η πρωτοβουλία των κινήσεων

Εξελίξεις αναμένονται αυτήν την εβδομάδα στην υπόθεση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά την υποβολή την περασμένη εβδομάδα από την ολλανδική Reggeborgh αιτήματος για τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης όπου δεν αποκλείεται να συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και να εξεταστεί το αίτημα των Ολλανδών για ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου (συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων / μη εκτελεστικών μελών), ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου και διεξαγωγής διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας (δύο τελευταίων χρήσεων).

Από την πλευρά της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σημειώνεται ότι η κίνηση της Reggeborgh ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως υποστηρίζεται, το τελευταίο διάστημα είχε διαφανεί πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ολλανδών και της Farallon για την απόκτηση του 25,8% των μετοχών της εταιρείας δεν πήγαιναν καλά, ενώ, αντιθέτως, οι αντίστοιχες συζητήσεις της Farallon με τους εφοπλιστές Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο όδευαν προς συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, το όλο εγχείρημα και το ποιος θα επικρατήσει θα κριθεί από το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης. Με βάση το μετοχολόγιο που είχε αναρτηθεί στα γραφεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη Γενική Συνέλευση της 10ης Σεπτεμβρίου δεν υπάρχουν πλέον άλλα funds με σημαντικά ποσοστά.

Ωστόσο, θα ήταν λάθος να πει κανείς πως η «μάχη» ξεκινά και για τους δύο από την ίδια αφετηρία, δεδομένης της τεράστιας οικονομικής ευρωστίας της Reggeborgh.

Αυτό αναμένεται εν πολλοίς να καταδεχθεί σήμερα οπότε και θα ανακοινωθεί το ποσοστό των Ολλανδών στην εταιρεία, μετά τις νέες αγορές μετοχών στις οποίες προέβησαν το προηγούμενο διάστημα.