ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με 5.000 ευρώ θα χρηματοδοτείται η δημιουργία e-shop

Με 5.000 ευρώ θα χρηματοδοτείται η δημιουργία e-shop
Pixabay

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα για επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ, ύψους 80 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση με ποσό έως 5.000 ευρώ της δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). 

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχώρησε στην προδημοσίευση του οδηγού της δράσης, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης αναμένεται να υπογράψει την προκήρυξη τις επόμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα έχει στόχο τη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και στη διασφάλιση της οικονομικής δραστηριότητας στις παρούσες συνθήκες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δικαιούχοι της δράσης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Κατά τον οδηγό του προγράμματος οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2019 και νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 1ης Οκτωβρίου 2019 και μετά, μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2020. Η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί στην πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριάντα ημέρες.