ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Στη Γενική Συνέλευση οι αποφάσεις - Καμία συνδιοίκηση

Ελλάκτωρ: Στη Γενική Συνέλευση οι αποφάσεις - Καμία συνδιοίκηση

Μόνο η Γενική Συνέλευση των μετόχων μιας εταιρείας αποφασίζει για το ποιος ασκεί τη διοίκησή της ξεκαθάρισαν κύκλοι της Ελλάκτωρ ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει θέμα συνδιοίκησης με την πλευρά της Greenhill, καθώς οι δύο μέτοχοι δεν έχουν κοινά συμφέροντα.

Από την πλευρά της πάντως η Greenhill σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κάποιοι υπονομεύουν τη συνεννόηση των μετόχων».

Οι κύκλοι της νυν διοίκησης της Ελλάκτωρ πάντως τόνισαν ότι πριν από δύο μήνες έχασαν πανηγυρικά η Greenhill και η Διοίκηση Καλλιτσάντση και πλέον οι νέες αποφάσεις θα ληφθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου.

Παράλληλα, τόνισαν ότι σήμερα επισήμως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Ελλάκτωρα για όλα τα θέματα, ώστε τα αρμόδια όργανα να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες.

Αναφερόμενοι στην εταιρεία Aiolos, σημειώνουν ότι ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικά με την κατοχή μετοχών της Ελλάκτωρ και στην πραγματικότητα είναι εταιρεία του fund Farallon, το οποίο στο παρελθόν είχε χρηματοδοτήσει τους αδερφούς Καλλιτσάντση κατά τον πρώτο “proxy war” απέναντι στη διοίκηση Μπόμπολα-Κούτρα.

Έτσι, προκύπτει η ύπαρξη ενός νέου μετοχοδανείου από τη Farallon προς τους Μπάκο – Καϋμενάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κύκλους της διοίκησης της Ελλάκτωρ οι πλευρές που κατέχουν αυτό το μπλοκ μετοχών δεν έχον κοινή ατζέντα.

“Chicken game” εις βάρος των εργαζομένων

Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα ιδιότυπο “chicken game” μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών το οποίο λειτουργεί εις βάρος των εργαζομένων του Άκτωρα αλλά και τους μικρομετόχους της εταιρείας. Και αυτό γιατί όπως τονίζουν οι κύκλοι της διοίκησης της Ελλάκτωρ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δοθούν χρήματα στον Άκτωρα πέραν της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ή της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Σε άλλη περίπτωση διακυβεύεται το μέλλον των εργαζομένων αλλά και η αξία της επένδυσης των μικρομετόχων.

Μάλιστα, ειδικά στο θέμα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η οποία θα γίνει μέσω της έκδοσης τραπεζικού ομολόγου, οι κύκλοι της Ελλάκτωρ ξεκαθάρισαν ότι οι απειλές της Greenhill προς την υποψήφια εκδότρια τράπεζα, στις οποίες αναφέρθηκαν χθες σε ανακοίνωσή τους ήταν έγγραφες και σε αυτές απειλούσαν τα στελέχη της Eurobank με ποινικές ευθύνες αν προχωρούσαν στην έκδοση του ομολόγου.

Τραπεζικοί κύκλοι πάντως ανέφεραν ότι εφόσον είναι σύννομη η διαδικασία το ομόλογο θα εκδοθεί -και μάλιστα άμεσα- καθώς η τράπεζα δεν εμπλέκεται ούτε ασχολείται με τις επιστολές μεταξύ των μετόχων.

Greenhill: Κάποιοι υπονομεύουν την συνεννόηση μετόχων

Αντίστοιχα, από την διοίκηση της Greenhill Investments Limited, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ αντί να ασχολείται με την διοίκηση του Ομίλου, των θυγατρικών της και κυρίως της ΑΚΤΩΡ η οποία απαξιώνεται καθημερινά, αποφάσισε να λειτουργήσει εναντίον του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας διατυπώνοντας δημοσίως ψευδή περιστατικά που αφορούν την εταιρεία μας.

Είναι προφανές ότι το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενεργεί με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία πολεμικού κλίματος μεταξύ των μετόχων με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης συνεννόησης των βασικών μετόχων. Η πρακτική αυτή κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να εκφράζει τις θέσεις της Reggeborgh Inv. η οποία δεν θα επέτρεπε δημόσιες ανακοινώσεις με ψευδές περιεχόμενο.

Η εταιρεία μας ενδιαφέρεται καλόπιστα να εξετάσει σοβαρά την συμμετοχή της στην έκδοση ομολόγου και πράγματι ζήτησε από τη διοργανώτρια τράπεζα διευκρινίσεις νομικού περιεχομένου. Ουδέποτε απείλησε και φυσικά ποτέ δεν επιχείρησε να σταματήσει την έκδοσή του.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εντός της ημέρας να δημοσιοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας μας με την Τράπεζα καθώς και τους προτεινόμενους όρους του ομολόγου προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε διαφορετική περίπτωση θα το πράξουμε εμείς.

Κατά τα λοιπά, ένα μόνο, «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».