ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε κρίσιμη καμπή η διάσωση του εργοστασίου της Pitsos

Σε κρίσιμη καμπή η διάσωση του εργοστασίου της Pitsos
INTIME

Κορυφώνεται η αγωνία για τη διάσωση του εργοστασίου της Pitsos, καθώς πλησιάζει η στιγμή που η Bosch θα πρέπει να απαντήσει εάν αποδέχεται ή όχι την αναθεωρημένη πρόταση της Pyramis για την ανάληψη του ελέγχου της μονάδας.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η απάντηση των Γερμανών δεν θα αργήσει, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι θέμα χρόνου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και μαζί η τύχη του ιστορικού εργοστασίου που ξεκίνησε το 1865 να κατασκευάζει μικρές οικιακές συσκευές της εποχής, όπως φαράσια, μαχαιροπίρουνα και γκαζιέρες.

Υπενθυμίζεται πως η Bosch (ΒSH) αποφάσισε να τερματίσει οριστικά τη λειτουργία του εργοστασίου της Pitsos στην περιοχή του Ρέντη στις αρχές του 2021. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τον τερματισμό του πριν από περίπου τέσσερα χρόνια (2017), ωστόσο ύστερα από πολιτικές πιέσεις η εταιρεία αναγκάστηκε να παρατείνει τη λειτουργία του για μερικά χρόνια.

Η Pyramis, συμφερόντων της οικογένειας Μπακατσέλου, εφόσον πάρει το «πράσινο φως» των Γερμανών σκοπεύει να προχωρήσει στη σταδιακή επαναπρόσληψη του συνόλου των εργαζομένων (περίπου 200), καθώς προτίθεται να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στην παραγωγή κορυφαίας ποιότητας προϊόντων.