ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθανασίου (Lamda): Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό

Αθανασίου (Lamda): Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό

Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων που αφορούν το έργο του Ελληνικού έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέσα σε 3 εβδομάδες περίπου από σήμερα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται από το Υπουργείο Οικονομικών και σε λιγότερο από 7 εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή κάποια στιγμή εντός του επόμενου μήνα θα πέσουν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση της Ελληνικό ΑΕ.

Με βάση το σχετικό χρονοδιάγραμμα, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη μιας σειράς διαγωνισμών με συνολικό ύψος 500 εκατ. ευρώ οι οποίοι και θα αφορούν την ανάπτυξη των έργων υποδομής στο Ελληνικό. Εν συνεχεία, και μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί ύψους επιπλέον 500 εκατ. ευρώ που θα προσελκύσουν τους κατασκευαστικούς Ομίλους ης χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, πρόκειται για ένα εξόχως εμβληματικό project, n κατασκευή του οποίου θα τοποθετήσει την χώρα μας στο κέντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος, «ξεκλειδώνοντας» παράλληλα πλήθος επενδύσεων.