ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Υπογράφεται η σύμβαση, έκλεισαν οι δικαστικές εκκρεμότητες

Ελληνικό: Υπογράφεται η σύμβαση, έκλεισαν οι δικαστικές εκκρεμότητες

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης για τη μεταφορά των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. στη Lamda Development, γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το έργο.

Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, ενώ με την υπογραφή η Lamda θα καταβάλει στο δημόσιο το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του συνολικού τιμήματος ύψους 915 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό δεν αποκλείεται να γίνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνει αργότερα από την Παρασκευή 25 Ιουνίου, καθώς έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες ενώ θα υπογραφεί από τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, εκκινούν μια σειρά από κατασκευαστικά έργα ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα ανακοινωθούν σταδιακά μέσα στο επόμενη δίμηνο, γεγονός που σηματοδοτεί ότι το έργο παίρνει «σάρκα και οστά».

Κάποια από τα έργα αυτά, όπως και ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα, θα παρουσιάσει η Lamda στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών πραγματοποιείται ανεξάρτητα από την υπόθεση του καζίνο, με τους εκπροσώπους της Lamda να τονίζουν πως δεν επηρεάζονται από την όποια καθυστέρηση ενδεχομένως υπάρξει.