ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζεστό σπίτι από τα πρώτα κρύα: Γιατί ο θερμοπομπός είναι η καλύτερη επιλογή

Κωτσόβολος Θερμοπομποί
Γιατί μας συμφέρουν οι θερμοπομποί;

Κωτσόβολος: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε θερμοπομπούς

Τα πρώτα κρύα έχουν «χτυπήσει» την πόρτα των νοικοκυριών και κάθε οικογένεια αναζητά μία οικονομική και αποδοτική λύση για θέρμανση. Υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται να ζεστάνουμε τον χώρο μας, για κάποιες ώρες της ημέρας, χωρίς να είναι ανάγκη να ενεργοποιήσουμε την κεντρική θέρμανση του σπιτιού. Μπορεί ακόμα, να χρειάζεται να ζεστάνουμε παραπάνω μόνο το δωμάτιο του μωρού ή τον χώρο που εργαζόμαστε όλη την ημέρα, απομονώνοντάς τον από το υπόλοιπο σπίτι. Ουσιαστικά, πολύ συχνά, έχουμε ανάγκη για ένα είδος συμπληρωματικής θέρμανσης στο σπίτι, είτε λίγο πριν αρχίσει το τσουχτερό κρύο είτε όμως και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Ανακαλύπτοντας την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν στην αγορά, είναι εμφανές πως καθεμία έχει τα δικά της «ατού», ωστόσο αναμφίβολα κάποια ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές μας απαιτήσεις και ανάγκες, ειδικά για αυτή την εποχή, όπου το κρύο δεν έχει εισβάλλει για τα καλά στο εσωτερικό των σπιτιών μας. Πρόκειται για τους θερμοπομπούς, μία πηγή θερμότητας που δίνει αποκλειστικά σε εμάς ως καταναλωτές την επιλογή του πότε, πού και για πόσο θα έχουμε αναμμένη τη θέρμανση στο σπίτι μας. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να επιλέξουμε την ιδανική λύση για τον δικό μας προσωπικό χώρο, ανακαλύπτοντας τον καλύτερο τύπο θερμοπομπού της αγοράς του 2021 για το σπίτι μας.

Γιατί μας συμφέρουν οι θερμοπομποί;

Μπορεί οι ηλεκτρικές σόμπες, τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ λαδιού, να αποτελούν δημοφιλείς πηγές θερμότητας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί, ευρέως γνωστοί και ως κονβέκτορες, αποτελούν μία πολύ πρακτική και οικονομική λύση θέρμανσης για κάθε σύγχρονο σπίτι. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά τους, είναι αν μη τι άλλο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως μονάδες κεντρικής θέρμανσης σε τοπικό επίπεδο, είτε ως συμπληρωματικές, με την κατάλληλη κεντρική μονάδα.

Πέρα λοιπόν από την εξοικονόμηση χρημάτων στον ετήσιο προϋπολογισμό μας και το μηδαμινό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης, οι θερμοπομποί είναι εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή, καθώς, επιπλέον, θα αποσβέσουν και το τελευταίο ευρώ του κόστους τους, με την οικονομία που μας παρέχουν κατά τη χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Στα θετικά στοιχεία τους αναμφίβολα συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός πως όλα τα μοντέλα διαθέτουν θερμοστάτη και αυτό τους επιτρέπει να λειτουργούν με απόλυτη αυτονομία, ώστε να τους τοποθετήσουμε σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού ή του γραφείου μας θέλουμε.

Δημιουργώντας ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον

Για να δούμε πόσο αποδοτικό είναι ένα σύστημα θέρμανσης, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί και ποια είναι αυτή η διαδικασία που το κάνει τόσο αποτελεσματικό. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε τον θερμοπομπό που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες του χώρου μας, όπως για παράδειγμα ο θερμοπομπός Delonghi HCX9120E ισχύος 2000W με τρεις ρυθμίσεις θέρμανσης και ψηφιακό πάνελ ελέγχου soft touch με ενδείξεις LED. Είναι ιδανικός για χώρους μέχρι 60m3 ή 23m2, ρυθμίζεται είτε στα 800, είτε στα 1200 είτε στα 2000W, ενώ διαθέτει και τεχνολογία HI- FI. Συν τοις άλλοις έχει ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας για την αυτόματη διακοπή της λειτουργίας σε περίπτωση ανατροπής της συσκευής, ενώ συγχρόνως έχει και θερμοστάτη χώρου για την επιλογή και διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας. Σημαντική, μεταξύ άλλων, είναι και η λειτουργία ECO για ιδανική απόδοση.

Φέρνοντας μία «έξυπνη» πηγή θερμότητας στον χώρο μας

Η επιλογή ενός θερμοπομπού θα είναι πιο εύκολη, εάν καταλάβουμε ότι ο τρόπος λειτουργίας του στηρίζεται στο ότι ουσιαστικά αντλεί τον ψυχρό αέρα από τα χαμηλότερα στρώματα του δωματίου, τον θερμαίνει στο εσωτερικό του και τον βγάζει ζεστό πλέον στη φυσική κυκλοφορία ανεβάζοντας έτσι τη θερμοκρασία του χώρου. O θερμοπομπός Rohnson R-077 Genius Wifi μπορεί να αποτελέσει την κατάλληλη επιλογή για εμάς: Αρχικά, διότι μπορούμε να τον χειριστούμε μέσω Wi-Fi και της ψηφιακής του οθόνης ελέγχου LCD. Είναι κατάλληλος για το μπάνιο μας καθώς διαθέτει υψηλή αδιάβροχη προστασία IP24, υψηλής ποιότητας αντιστάσεις για γρήγορη θέρμανση και εξοικονόμηση ενέργειας και βέβαια, τρεις ρυθμίσεις: ECO /1250W /2000W.

Κάνοντας έναν σύντομο έλεγχο στα πιστοποιητικά ποιότητας και ασφάλειας του εκάστοτε θερμοπομπού, θα μπορέσουμε να επιλέξουμε εκείνον που ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσωπικές μας ανάγκες και τις απαιτήσεις του χώρου μας. Αυτή τη σεζόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κατευθυνθούμε προς το κοντινότερο κατάστημα Κωτσόβολος και να δημιουργήσουμε μέσα από έξυπνες αγορές ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι, από τα πρώτα κιόλας κρύα.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στη θέρμανση