ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θέρμανση με κλιματισμό: Τρεις λόγοι που φέτος μας συμφέρει να επενδύσουμε εκεί

Θέρμανση με κλιματισμό: Τρεις λόγοι που φέτος μας συμφέρει να επενδύσουμε εκεί

Ο κλιματισμός μπαίνει σε όλο και περισσότερα σπίτια, είναι η αλήθεια, κυρίως ως λύση δροσιάς για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με την τεχνολογία όμως να εξελίσσεται διαρκώς και με ραγδαίους ρυθμούς, τα νέας γενιάς κλιματιστικά, που ενσωματώνουν μία σειρά από λειτουργίες υψηλότατου επιπέδου, ο κλιματισμός αποτελεί μία ιδιαιτέρως αξιόπιστη, αποτελεσματική και οικονομική λύση θέρμανσης, με πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα.

Καθώς αναζητούμε τον ιδανικό τρόπο ώστε να έχουμε στο σπίτι μας ιδανικές συνθήκες, τόσο ζέστης όσο και δροσιάς, αναλόγως με το τι χρειαζόμαστε και παράλληλα να αισθανόμαστε ότι έχουμε κάνει μία οικονομική επιλογή, χωρίς σπατάλες και υπερβολές, ο κλιματισμός προκύπτει αβίαστα στο προσκήνιο. Αξίζει λοιπόν να γνωρίζουμε τι μπορούν να κάνουν σήμερα τα κλιματιστικά μηχανήματα για το σπίτι μας, ώστε να επιλέξουμε με βάση τα δεδομένα και όχι τις εντυπώσεις.

Κλιματιστικά υψηλής ενεργειακής κλάσης

Όποιος επιλέγει σήμερα κλιματιστικό μηχάνημα για το σπίτι του, εξετάσει την ενεργειακή του κλάση, δηλαδή το πόσο ενεργοβόρο είναι, με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς είναι διαφορετική η ενεργειακή κλάση ενός κλιματιστικού σε λειτουργία ψύξης και διαφορετική σε λειτουργία θέρμανσης. Ένα κλιματιστικό που στη θέρμανση κατατάσσεται στην κατηγορία Α++ είναι ιδανική επιλογή για εμάς καθώς σημαίνει πως εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Τα νέα κλιματιστικά Toyotomi Kuro, που βρίσκουμε στα καταστήματα Κωτσόβολος, διατίθενται σε 9.000 BTU, 12.000 BTU, 18.000 BTU και 24.000 BTU, ώστε να επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο μας και όλα διαθέτουν ενεργειακή κλάση θέρμανσης Α++, ενώ στην ψύξη κατατάσσονται στην κατηγορία Α+++.

Η χαμηλή κατανάλωση των συγκεκριμένων κλιματιστικών σημαίνει ταυτόχρονα δύο πράγματα: Πρώτον χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος – αφού τα κλιματιστικά είναι τρόπος ηλεκτρικής θέρμανσης – και δεύτερον, μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για εμάς και το σπίτι μας, δηλαδή σεβασμό στο περιβάλλον και στην προστασία του πλανήτη. Στο ίδιο πλαίσιο, και η Λειτουργία Εξοικονόμησης Ενέργειας (Energy Saving) των κλιματιστικών αυτών, μέσω της οποίας προσαρμόζουν αυτόματα τη θερμοκρασία βάσει εργοστασιακής ρύθμισης. Όσον αφορά δε, στην εν γένει λειτουργία τους, τα κλιματιστικά Toyotomi Kuro, χρησιμοποιούν το Ψυκτικό Υγρό R32, που είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον και ανακυκλώνεται.

«Έξυπνα» κλιματιστικά με εύχρηστες λειτουργίες

Τα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών Toyotomi Kuro, εν τούτοις, δεν εξαντλούνται στην ενεργειακή τους κλάση, όσον αφορά στη θέρμανση. Αντίθετα, ενσωματώνουν μία σειρά από λειτουργίες που κάνουν τη χρήση τους απλή, «έξυπνη» και ιδανική για κάθε σπίτι και κάθε άνθρωπο. Αρχικά, διαθέτουν λειτουργία Wi-Fi ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε το μηχάνημα ακόμα και όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού – για παράδειγμα ενεργοποιώντας το λίγο πριν επιστρέψουμε στο σπίτι, ώστε να το βρίσκουμε ζεστό. Διαθέτουν λειτουργία φωνητικού ελέγχου, αλλά και λειτουργία «I feel», που σημαίνει ότι διαθέτουν δύο αισθητήρες θερμοκρασίας, έναν στη μονάδα και έναν στο τηλεχειριστήριο, ώστε να αισθανόμαστε πραγματικά τη θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει. Επιπλέον, με τη λειτουργία θέρμανσης στους 8°C, φροντίζουν με χαμηλή κατανάλωση να διατηρείται σταθερή θερμοκρασία 8°C στον χώρο, ώστε να μην παγώνει τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες, που λείπουμε από το σπίτι.

Πολύ χρήσιμες επίσης οι λειτουργίες Έξυπνης Προθέρμανσης "SP" και Turbo, κατά τις οποίες το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργεί στη θέρμανση με μία μικρή καθυστέρηση ώστε να θερμανθεί πρώτα ο χαλκοσωλήνας και να μην «βγαίνει» ψυχρός αέρας, ενώ μπορεί επίσης να θερμαίνει τον χώρο πολύ γρήγορα με την 4η ταχύτητα. Τα σύγχρονα κλιματιστικά Toyotomi Kuro διαθέτουν λειτουργία αφύγρανσης, που μειώνει τα επίπεδα υγρασίας, κλείδωμα τηλεχειριστηρίου και λειτουργία Light / Light Out, που επίσης διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Καθαρή ατμόσφαιρα, ασφαλές και ζεστό σπίτι

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό ζητούμενο για το σπίτι μας είναι ο αέρας που αναπνέουμε. Το τελευταίο διάστημα κατανοήσαμε πλήρως πόσο σημαντικό είναι ο αέρας αυτός να είναι καθαρός, προκειμένου να διατηρείται καθαρή η ατμόσφαιρα και να είμαστε υγιείς. Με τα κλιματιστικά Toyotomi Kuro μπορούμε να είμαστε βέβαιη πως η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας είναι αυτή που πρέπει, καθώς ενσωματώνουν ιονιστή, τριπλό φίλτρο και λειτουργία αυτοκαθαρισμού. Ο ιονιστής των κλιματιστικών αυτών ενεργοποιεί τα αρνητικά ιόντα, κρατώντας καθαρή την ατμόσφαιρα του χώρου με παράλληλα αντιβακτηριδιακή δράση, κατά της ρύπανσης και κατά των δυσάρεστων οσμών. Το τριπλό φίλτρο, την ίδια στιγμή, συμβάλλει επίσης στη μείωση των οσμών, των βακτηρίων, των ακάρεων της σκόνης και της μούχλας. Τέλος, το κλιματιστικό μπορεί με τον αυτοκαθαρισμό να απομακρύνει βρωμιά και σκόνη από το εσωτερικό στοιχείο, γεγονός που διασφαλίζει εν πρώτοις την υγιή ατμόσφαιρα, αλλά και την καλύτερη απόδοση του μηχανήματος με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο κλιματισμός μπορεί να είναι η πιο αξιόπιστη, αποτελεσματική και οικονομική λύση θέρμανσης για το σπίτι μας, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή μας. Με τη βοήθεια εκείνων που γνωρίζουν τα ζητήματα θέρμανσης εις βάθος, όπως ο Κωτσόβολος, επιλέγουμε αυτό που ταιριάζει στον δικό μας χώρο και τις δικές μας ανάγκες. Τα νέα κλιματιστικά Toyotomi Kuro που βρίσκουμε σε 9.000 BTU, 12.000 BTU, 18.000 BTU και 24.000 BTU μπορούν να γίνουν ο ιδανικός τρόπος θέρμανσης για το σπίτι μας, από αυτόν τον χειμώνα και για πολλά χρόνια μετά.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στη θέρμανση