ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αφυγραντήρας: Πέντε «μυστικά» για την αξιοποίησή του

Αφυγραντήρας: Πέντε «μυστικά» για την αξιοποίησή του

Η υγρασία σε ένα σπίτι αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους πιο ενοχλητικούς και επίμονους «επισκέπτες», καθιστώντας τον κρύο αέρα του χώρου μας διαπεραστικό και έντονο

Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, όσο και εάν προσπαθούμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας, η υγρασία που μπορεί να έχει «τρυπώσει» σε αυτό, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, επιφέροντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, έρχεται να δώσει μία… «θαυματουργή» συσκευή, που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την ποσότητα υγρασίας στον αέρα του δωματίου ή του σπιτιού μας και δεν είναι άλλη από τον αφυγραντήρα.

Για εμάς λοιπόν που ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων που δεν μπορούν να αποφασίσουν αν χρειάζονται αφυγραντήρα ή όχι, παρακάτω θα βρούμε μερικά από τα «μυστικά» που όλα μαζί ή το κάθε ένα ξεχωριστά, καθιστούν την αξιοποίησή του πολύτιμη, αποτελώντας αιτία για να πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη αγορά αυτή τη σεζόν.

Ενισχύοντας τη θαλπωρή και τη ζεστασιά του σπιτιού μας

Αυτό που μας προσφέρει ένας αφυγραντήρας στο σπίτι μας είναι – κατά βάση – να ρυθμίζει την υγρασία στους εσωτερικούς χώρους. Συνήθως, στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για τη σχετική υγρασία, δηλαδή για το κατά πόσο, σε τι ποσοστό, ο αέρας στο σπίτι μας είναι κορεσμένος από υδρατμούς. Αναλόγως με το πόσο υψηλό είναι αυτό το ποσοστό, τόσο πιο δυσάρεστη είναι η ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, καθώς μπορεί να αισθανόμαστε ακόμα και το κρύο πολύ πιο έντονο. Ένας αφυγραντήρας που έχει τις κατάλληλες δυνατότητες και λειτουργεί με τον καταλληλότερο τρόπο μπορεί να ρυθμίσει την υγρασία έτσι ούτως ώστε ακόμα και η θερμοκρασία του χώρου να ανέβει κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, ο αφυγραντήρας Delonghi DNS80 Tasciugo AriaDry Light έχει δυνατότητα συλλογής υγρασίας 20lt/24ωρο, κάλυψη χώρου έως 100m2, τεχνολογία ζεόλιθου που τον καθιστά ιδιαίτερα ελαφρύ, διαθέτει ιονιστή και αντιβακτηριδιακό φίλτρο και έχει πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Ψάχνοντας την πιο «έξυπνη» επιλογή

Για εμάς που αναζητάμε όλο και περισσότερα από κάθε μας αγορά, ψάχνοντας αποδοτικές και «έξυπνες» λύσεις, υπάρχει ένας τύπος αφυγραντήρα που… θα μας ανταμείψει και με το παραπάνω: Ονομάζεται Rohnson R-9920 Genius Wi-Fi και έχει όλα όσα αναζητάμε: Με ισχύ 320 Watt, είναι ιδανικός για χώρους έως 120m2, με προηγμένο σύστημα αφύγρανσης, δυνατότητα συλλογής υγρασίας 20lt/24ωρο, κάδο συλλογής νερού χωρητικότητας 6.5 lt, ισχυρό διπλό σύστημα ιονισμού με φίλτρο Ιονιστή, Ενεργού Άνθρακα και Πλενόμενο Σκόνης, UV-C λάμπα, απομακρυσμένη λειτουργία με χρήση Wi-Fi και προαιρετικό HEALTH KIT φίλτρο HEPA 13+Ενεργού Άνθρακα για καθαρό αέρα και ανεπιθύμητες οσμές.

«Θωρακίζοντας» τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Εάν η οικογένειά μας αποτελεί τη «νούμερο 1» προτεραιότητά μας σε κάθε τομέα της ζωής μας, τότε πρέπει να προσέξουμε ώστε ο αφυγραντήρας που θα επιλέξουμε να παρέχει προστασία και ασφάλεια από βακτήρια, αλλεργίες και ιούς. Αυτόν τον χειμώνα, ήρθε η ώρα να εξοπλιστούμε με τον αφυγραντήρα Delonghi DEXD216F και να προστατέψουμε το σπίτι και την οικογένειά μας, χάρη στα άψογα επίπεδα αφύγρανσης που επιτυγχάνει ο DEXD216F της Delonghi σε όλους τους χώρους, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου! Συγχρόνως, ο DEXD216F διαθέτει αντιαλλεργικό φίλτρο – asthma & allergy friendly certified, που συγκρατεί τα αλλεργιογόνα στοιχεία που αιωρούνται στον αέρα. Επιπλέον, διαθέτει φίλτρο καθαρισμού αέρα με δυνατότητα αφύγρανσης 16lt σε 24 ώρες!

Αξιοποιώντας κάθε χώρο του σπιτιού μας

Ακόμη και εάν το budget μας είναι περιορισμένο ή θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα της αφύγρανσης βοηθητικά σε κάποιον από τους χώρους του σπιτιού μας, υπάρχει η λύση. Πρόκειται για τον αφυγραντήρα Rohnson R-9610, ο οποίος είναι ισχύος 180 Watt, με κάλυψη χώρου έως 45m2, δυνατότητα συλλογής υγρασίας 10lt/24ωρο και χωρητικότητα δοχείου νερού 2 lt. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός ή μεγάλος είναι ο χώρος τον οποίο θέλουμε να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε, αλλά η ποιότητα ζωής που μπορούμε να έχουμε μέσα σε αυτόν. Ο Rohnson R-9610 διαθέτει φίλτρο Ιονιστή και άνθρακα για καθαρό αέρα, καθώς τα ιόντα που απελευθερώνονται στον χώρο δίνουν την αίσθηση φρεσκάδας, απομακρύνουν ακάρεα, σκόνη, καπνό τσιγάρου βακτήρια, και όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Φροντίζοντας την καθαρή ατμόσφαιρα του σπιτιού μας

Το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε στο σπίτι μας την ιδανική, καθαρή και υγιής ατμόσφαιρα το συνειδητοποιήσαμε πάρα πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. «Σύμμαχός» μας σε αυτήν την προσπάθεια, μπορεί να γίνει αυτόν τον χειμώνα, ο αφυγραντήρας Rohnson R-9616 Ionic & Air Cleaner, ο οποίος είναι ιδανικός για χώρους έως 100 m2, με προηγμένο σύστημα αφύγρανσης, δυνατότητα συλλογής υγρασίας 16lt/24ωρο, με φίλτρο ιονισμού και άνθρακα για καθαρή ατμόσφαιρα. Με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου, δεν πρόκειται να μας ενοχλήσει ενώ χαλαρώνουμε στη θαλπωρή του σπιτιού μας, ενώ διαθέτει και ενισχυμένη λειτουργία για το στέγνωμα των ρούχων.

Η σημασία του αφυγραντήρα έγινε ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια, καθώς απευθύνεται σε κάθε σπίτι, σε κάθε έναν από εμάς που θέλουμε να διατηρούμε στο σπίτι μας την καλύτερη ατμόσφαιρα: Απαλλαγμένη από την υπερβολική υγρασία και καθαρή από βακτήρια και ιούς.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως για να είμαστε βέβαιοι πως το σπίτι μας έχει την πιο καθαρή ατμόσφαιρα, απαλλαγμένη από ιούς, βακτήρια, οσμές και ουσίες που μπορεί να είναι βλαβερές για την υγεία, είναι να προμηθευτούμε έναν καθαριστή. Ο ατομικός ανεμιστήρας-καθαριστής αέρα Dyson Pure Cool Me διαθέτει φίλτρο HEPA, το οποίο συγκρατεί το 99,95% των σωματίδιων, μεταξύ των οποίων τη γύρη και τα αλλεργιογόνα. Από την οθόνη LCD που διαθέτει μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση της συσκευής, ενώ ρυθμίζουμε τον θόλο ώστε να αποδίδει όπως επιθυμούμε.

Είναι ξεκάθαρο πως έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να σπεύσουμε σε ένα από τα καταστήματα Κωτσόβολος της γειτονιάς μας, ούτως ώστε να βρούμε τον κατάλληλο αφυγραντήρα και τον καθαριστή Dyson, που θα διατηρήσουν το σωστό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι μας και τον αέρα καθαρότερο από ποτέ, καθορίζοντας την ποιότητα της δικής μας ζωής αλλά και των αγαπημένων μας.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στη θέρμανση