ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η συνταγή της επιτυχίας της οικογένειας Καλαϊτζή «μετράει» σχεδόν έναν αιώνα

Τσίπουρο Καλαϊτζή της οικογένειας Mantis Greek Spirits Collection
Τσίπουρο Καλαϊτζή της οικογένειας Mantis Greek Spirits Collection

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παράδοση στις μέρες μας, αποτελεί τον δεσμό εκείνον που κρατάει άρρηκτα συνδεδεμένο το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον. Είναι εκείνο το «συστατικό» που μας δίνει τη δυνατότητα να «ταξιδεύουμε» στο χθες ή να φέρνουμε τις αξίες του παρελθόντος στο σήμερα.

Είτε πρόκειται για αξιοθέατα, ιστορία και τέχνη, είτε για παραδοσιακές γεύσεις, είναι σημαντικό καθετί με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή, να μπορεί να εγείρει μνήμες και αναμνήσεις του παρελθόντος, οι οποίες όσα χρόνια και αν περάσουν, παραμένουν ριζωμένες μέσα μας, χάρη στην αυθεντικότητά τους.

Σε αυτές τις ρίζες, οι οποίες περνούν από γενιά σε γενιά χάρη στο «τεφτέρι» του παππού Χαράλαμπου Κρομμύδα, βασίζεται μέχρι και σήμερα το «μυστικό» της επιτυχίας του αυθεντικού τσίπουρου Θεσσαλίας, το οποίο παράγεται σχεδόν έναν αιώνα με τα ίδια υλικά, το ίδιο μεράκι, την ίδια μοναδικότητα και στοργή. Αν υπάρχει λοιπόν, ένα προϊόν το οποίο μας κάνει να μιλάμε για μία άρρηκτη σύνδεση του χθες με το σήμερα με τον πλέον γευστικό τρόπο, αυτό δεν είναι άλλο από το Τσίπουρο Καλαϊτζή της οικογένειας Mantis Greek Spirits Collection.

Από το χθες στο σήμερα με «όχημα» την ποιότητα και «πυξίδα» την τεχνογνωσία

Για εμάς που αναρωτιόμαστε ποια είναι τα μυστικά που δημιουργούν ένα άριστης ποιότητας, εκλεπτυσμένο τσίπουρο, η απάντηση έρχεται από τη μοναδική πρώτη ύλη, που δεν είναι άλλη από τα ελληνικά στέμφυλα της θεσσαλικής γης. Μέσα από τα ξεχωριστά αρώματα Μοσχάτου, Μαλαγουζιάς, Σαββατιανού, Ροδίτη και Ασύρτικου, τα τραπέζια μας, γεμίζουν γέλια, προπόσεις και μοναδικές γεύσεις, οι οποίες αποτελούν τις βάσεις για τις πιο όμορφες και ξεχωριστές αναμνήσεις μας.

Είναι αυτές οι αναμνήσεις που ολοκληρώνουν το «ταξίδι» του χθες στο σήμερα, φέρνοντας στα ποτήρια μας το πιο ποιοτικό τσίπουρο Θεσσαλίας, που είναι ευρέως γνωστό ως το τσίπουρο του Καλαϊτζή. Ποιος άλλος θα ήταν, άλλωστε, πιο κατάλληλος να κάνει το «πάντρεμα» του παρελθόντος με το παρόν, αν όχι η νέα γενιά και συγκεκριμένα τα εγγόνια του, που κρατούν στα χέρια τους τις σημειώσεις και τα μυστικά της τέχνης του «καζανιού» και συνεχίζουν να παράγουν το γνωστό τσίπουρο του παππού τους, με σύγχρονες οινοποιητικές και αποστακτικές μεθόδους;

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα, με τον Όμιλο Εταιρειών Mantis, ο οποίος είναι εδώ για να εδραιώσει μία νέα κουλτούρα που θα ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, αναδεικνύοντας τις αξίες των ελληνικών ποτών ανά τον κόσμο και γεφυρώνοντας το παραδοσιακό με το καινοτόμο, μέσα από τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Όμιλο σε όλα τα στάδια της καθημερινής του λειτουργίας. Και το σίγουρο είναι πως με κορυφαία θέση στον τομέα του και μακρόχρονη πορεία, έχει καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για το ελληνικό επιχειρείν, με «πυξίδα» την τεχνογνωσία, την επιχειρηματική αριστεία και την αξιοπιστία.

Όπως ακριβώς και οι ανθρώπινες σχέσεις, λοιπόν, έτσι και το αγαπημένο μας απόσταγμα, «γεννιέται» με υπομονή, πείσμα και μεράκι, για να μπορούμε εμείς να γευτούμε την παράδοση και την αυθεντικότητά του, σε κάθε γουλιά. Αυτά είναι τα «συστατικά» της επιτυχίας πίσω από το Τσίπουρο Καλαϊτζή και αυτά είναι όλα όσα χρειάζονται για να φέρουμε την παράδοση του τόπου μας στο σήμερα με τον πιο γευστικό και ταυτόχρονα ποιοτικό τρόπο.