ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαγεία μέσα από έναν φακό: Γιορτινά δώρα που κάνουν τους παραλήπτες να βλέπουν τον κόσμο αλλιώς

Χριστούγεννα στον Κωτσόβολο
Χριστούγεννα στον Κωτσόβολο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχουν κάποια πρόσωπα που ξεχωρίζουν από τη λίστα με τους παραλήπτες των χριστουγεννιάτικων δώρων μας. Είναι οι περιπετειώδεις, δημιουργικοί και αεικίνητοι άνθρωποι, που ανυπομονούν να ξετυλίξουν με λαχτάρα το γιορτινό περιτύλιγμα του δώρου τους, για να ανακαλύψουν μία αφορμή που θα τους παρακινήσει να συνεχίσουν να ταξιδεύουν, να απαθανατίζουν την κάθε στιγμή και να «κυνηγούν» τη δράση.

Το ζήτημα είναι, βέβαια, πώς θα καταφέρουμε να βρούμε ένα γιορτινό δώρο που θα ενθουσιάσει το περιπετειώδες πρόσωπο της καρδιάς μας; Κι όμως, η απάντηση σε αυτό το επίκαιρο ερώτημα «κρύβεται» στο παραμύθι του Λιούις Κάρολ, «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Διότι η πρωταγωνίστρια του διαχρονικού παραμυθιού ήταν ένα κορίτσι που αποζητούσε την περιπέτεια, έκανε πολλά και μακρινά ταξίδια σε φανταστικά βασίλεια, ενώ κάθε φορά, ανάλογα με το μαγικό φίλτρο που έπινε ή το μπισκότο που έτρωγε, ο κόσμος μεγάλωνε ή μίκραινε στα μάτια της.

Και μπορεί εμείς να μην έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε τον κόσμο όπως η Αλίκη, όμως ξέρουμε ποιο είναι το μέρος στο οποίο μπορούμε να δούμε τη μαγεία μέσα από έναν φακό και να την προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα από προτάσεις δώρων για τους περιπετειώδεις φωτογράφους και ταξιδιώτες της λίστας των γιορτινών μας δώρων, ενώ αποκαλύπτουμε το σημείο εκκίνησης από όπου φέτος… ξετυλίγεται η μαγεία της τεχνολογίας!

Ένα δώρο που μας επιτρέπει να βιώνουμε την περιπέτεια μέσα από τα μάτια της Αλίκης

Αλήθεια, δεν θα ήταν υπέροχο να γυριζόταν μία ταινία για το παραμύθι «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», όπου οι θεατές θα μπορούσαν να βιώσουν την ιστορία απευθείας μέσα από τα μάτια της Αλίκης, λες και όλο το έργο είχε τραβηχτεί από την ίδια την πρωταγωνίστρια με μία action camera; Ας φανταστούμε, λοιπόν, πόσο πιο μαγευτικές και ζωντανές θα ήταν οι περιπετειώδεις αφηγήσεις από τα ταξίδια και τις συναρπαστικές εμπειρίες των αγαπημένων μας προσώπων, αν μπορούσαν να συνδυαστούν με το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό.

Ωστόσο, πλέον έχουμε τη δυνατότητα να ζωντανέψουμε τις αφηγήσεις τους, χαρίζοντάς τους ένα δώρο που θα τους συντροφεύει σε κάθε περιπέτεια, όπως την action camera GoPro Hero 9, η οποία τραβά εντυπωσιακά 5K βίντεο, διαθέτει δεύτερη οθόνη στο μπροστινό μέρος και είναι ιδανική για selfies. Εναλλακτικά, υπάρχει και η DJI Pocket 2 Creator Combo, μία μικροσκοπική κάμερα που περιλαμβάνει σταθεροποίηση της κίνησης για τη λήψη απόλυτα ευκρινών φωτογραφιών και βίντεο, ενώ είναι κατάλληλη για εκείνους που δεν θέλουν να χάνουν δευτερόλεπτο δράσης, ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα κινούνται κάθε στιγμή.

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία μέσα από έναν φακό που αναδεικνύει την πραγματικότητα

Αν υποθέσουμε ότι στο τέλος του γνωστού παραμυθιού, η Αλίκη ξύπνησε κάτω από το δέντρο και αφηγήθηκε στην αδερφή της την απίθανη περιπέτεια που έζησε με τον Ασπροκούνελο, τον Τρελοκαπελά και τη Βασίλισσα Ντάμα Κούπα, δεν υπάρχει περίπτωση να την πίστεψε. Τι θα γινόταν όμως, αν είχε μαζί της αποδεικτικά ντοκουμέντα, τα οποία θα αποδείκνυαν ότι η ιστορία της ήταν αληθινή; Ομολογουμένως, δεν μπορούμε να ξέρουμε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, ωστόσο, είναι ένα καλό παράδειγμα για να καταλάβουμε πόσο χρήσιμο δώρο είναι μία κάμερα για έναν άνθρωπο που θέλει να απολαμβάνει έναν περιπετειώδη τρόπο ζωής.

Ακριβώς για αυτό, αν έχουμε και εμείς ένα πρόσωπο στη ζωή μας, το οποίο ταξιδεύει στα πιο υπέροχα μέρη του κόσμου, γνωρίζει απίθανες προσωπικότητες και βιώνει ανεπανάληπτες εμπειρίες, αξίζει να του προσφέρουμε ένα δώρο που θα του αποκαλύψει τη μαγεία μέσα από τον φακό και θα κρατήσει ανεξίτηλες όλες τις αναμνήσεις του. Πού θα το βρούμε; Στα καταστήματα Κωτσόβολος, εκεί όπου φέτος η εύρεση δώρου είναι πιο εύκολη από ποτέ!

Τι καλύτερο, λοιπόν, από τη φωτογραφική μηχανή Nikon D3500 AF-P DX 18–55 VR, η οποία διαθέτει έναν φακό που εστιάζει γρήγορα και ομαλά, χωρίς να παράγει κανένα μηχανικό θόρυβο, ενώ αποτυπώνει εικόνες με εντυπωσιακή ευκρίνεια, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό; Εναλλακτικά, ένα εξίσου δυνατό μοντέλο είναι η Canon EOS 800D, η οποία έχει αισθητήρα επόμενης γενιάς APS-C και ανάλυση 24.2 megapixel, προσφέροντας μοναδικές, ευκρινείς εικόνες και βίντεο, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Βλέποντας τον κόσμο από ψηλά και μέσα από τη μαγεία

Μία σκηνή που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους στη διάσημη ιστορία του Λιούις Κάρολ, είναι το σημείο όπου η Αλίκη ψαχουλεύει τα πράγματα στο σπίτι του Ασπροκούνελου, τρώει ένα μπισκότο και μεγαλώνει τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να μην χωράει πλέον στον χώρο. Και αυτό που μας κεντρίζει πάντα στο συγκεκριμένο σημείο, είναι ο τρόπος με τον οποίο υποθέτουμε ότι η Αλίκη αντιλαμβάνεται τις διαστάσεις του περιβάλλοντος, των πραγμάτων και των προσώπων που την περιβάλλουν. Πιθανότατα, όλα θα είχαν το μέγεθος που έχουν τα σπίτια, όταν τα κοιτάμε πίσω από το παράθυρο ενός αεροπλάνου ή μέσα από τον φακό ενός drone.

Συνεπώς, αν θέλουμε να προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που θα καταρρίπτει τα όρια και θα τους δίνει τη δυνατότητα να κοιτούν τον κόσμο από όποιο σημείο θέλουν εκείνοι, τότε ένα εύχρηστο drone, όπως το Dji Mavic Air 2 Fly More Combo, είναι η ιδανική επιλογή. Διότι όχι μόνο διαθέτει αισθητήρα εικόνας υψηλής απόδοσης Quad Bayer, ο οποίος εξασφαλίζει high definition αποτελέσματα, αλλά περιλαμβάνει και έξυπνες λειτουργίες λήψης που επιτρέπουν στον χρήστη να δημιουργεί… εναέρια αριστουργήματα! Επιπλέον, μία εξαιρετική επιλογή είναι και το οικονομικό Dji Ryze Tech Tello, το μικρό drone που ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια, περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή υψηλής ποιότητας για εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο, ενώ διαθέτει λειτουργία αυτόματης απογείωσης και προσγείωσης, όταν είναι χαμηλά τα επίπεδα της μπαταρίας.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα γιορτινά δώρα που μπορούμε να βρούμε στα καταστήματα Κωτσόβολος και τα οποία υπόσχονται να αποκαλύψουν στα αγαπημένα μας πρόσωπα τη μαγεία της δημιουργικότητας μέσα από τον φακό. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αγοράζοντας μαζί με το δώρο μας μία συσκευασία δώρου, θα συμμετέχουμε σε μία ελπιδοφόρα κίνηση αγάπης, η οποία «αγκαλιάζει» το σπίτι και τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ!