ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φέτος τα Χριστούγεννα η μαγεία της γεύσης «ξεκλειδώνει» τη δημιουργικότητά μας

Χριστούγεννα στον Κωτσόβολο
Χριστούγεννα στον Κωτσόβολο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εκτός από τα παιδιά, οι μάγειρες και οι μαγείρισσες της καρδιάς μας είναι οι «πρωταγωνιστές» των Χριστουγέννων. Είναι οι δημιουργικοί άνθρωποι που περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία την έλευση των γιορτών, καθώς αποτελούν για εκείνους μία ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τη φαντασία τους, ώστε να δημιουργήσουν ευφάνταστα εορταστικά πιάτα, απολαυστικά γλυκά και παραδοσιακά εδέσματα, για όλους εμάς.

Φυσικά, τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα με τους παραλήπτες των χριστουγεννιάτικων δώρων μας. Διότι είναι εκείνοι που εμπλουτίζουν τις γιορτές με γευστικές «πινελιές» και λαχταριστές μυρωδιές, εκείνοι που περνώντας δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα, «σφραγίζουν» τα Χριστούγεννα με τη λαμπρότητα και τη μαγεία που πραγματικά τους αναλογεί.

Τι μπορούμε να κάνουμε συνεπώς, ώστε να συμβάλλουμε στο σημαντικό λειτούργημα που έχουν αναλάβει; Κι όμως, η απάντηση είναι πολύ απλή, ακόμη και για εμάς που δεν γνωρίζουμε πολλά για τη σύγχρονη γαστρονομία: Να βρούμε ένα δώρο που θα τους αποκαλύψει τη μαγεία της γεύσης! Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές προτάσεις για τους ερασιτέχνες σεφ που υπάρχουν στη λίστα με τους παραλήπτες των δώρων μας, ενώ αποκαλύπτουμε τον «νούμερο ένα» χριστουγεννιάτικο προορισμό, εκεί όπου φέτος το δώρο είναι πιο εύκολο από ποτέ.

Ένας «σύμμαχος» που κάνει γρήγορη και απλή την προετοιμασία του γιορτινού δείπνου

Τι και αν το εορταστικό δείπνο κρατάει λίγες μόνο ώρες; Η μεγάλη προετοιμασία που προηγείται μέχρι να βρεθούμε όλοι μαζί γύρω από το γιορτινό τραπέζι, είναι ένας «μαραθώνιος» με τον χρόνο για τον μάγειρα ή τη μαγείρισσα. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να χαρίσουμε στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα δώρο που θα διευκολύνει, θα κάνει πιο γρήγορη, απλή και εύκολη αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από την προηγμένη κουζινομηχανή Kenwood KVL4100S Chef XL, η οποία έχει μεγάλη χωρητικότητα, ώστε να παράγει μία ικανοποιητική ποσότητα φαγητού για όλους τους προσκεκλημένους, ένα πανίσχυρο μοτέρ των 1200Watt με μεταλλικά γρανάζια που μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο σκληρές ζύμες, ενώ περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς αναδευτήρες;

Εναλλακτικά, υπάρχει και η compact Bosch MUMS2EW40, μία εκπληκτική κουζινομηχανή με ανοξείδωτο κάδο χωρητικότητας 3.8 λίτρων, η οποία διαθέτει πολυκόπτη συνεχούς ροής, μπλέντερ, κρεατομηχανή και λεμονοστίφτη. Όποια συσκευή και αν επιλέξουμε να χαρίσουμε στον ή τη σεφ της καρδιάς μας, θα τη βρούμε στα καταστήματα Κωτσόβολος, εκεί όπου η επιλογή του κατάλληλου δώρου για κάθε πρόσωπο της λίστας των γιορτινών μας πακέτων, είναι πιο εύκολη από ποτέ!

Τα γιορτινά δώρα που μετατρέπουν τη μαγεία της γεύσης σε μοναδικές, δημιουργικές εμπειρίες

Ομολογουμένως, κάθε γαστρονομική πρόκληση είναι καλοδεχούμενη για τους αγαπημένους μας σεφ. Οποιαδήποτε νέα γευστική εξερεύνηση τους εμπνέει να εξελίξουν τις ικανότητές τους, να περιπλανηθούν σε αχαρτογράφητα γευστικά «μονοπάτια» και να μας προσφέρουν ακόμη περισσότερες λαχταριστές δημιουργίες, αφυπνίζει τη δημιουργικότητά τους και τους κάνει να αποζητούν τη μαγεία της γεύσης σε κάθε υλικό που υπάρχει στην κουζίνα.

Συνεπώς, μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα πρωτότυπο δώρο, το οποίο θα τους παρακινήσει να περάσουν διασκεδαστικό χρόνο στην κουζίνα και να ανακαλύψουν νέες μαγειρικές εμπειρίες. Ένα τέτοιο δώρο είναι η βαφλιέρα Ariete Party Time, ένα απαραίτητο εργαλείο που θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν σπιτικές βάφλες και να τις εμπλουτίσουν με πρωτότυπους food pairing συνδυασμούς από αλμυρά και γλυκά συστατικά. Βέβαια, υπάρχει και η κρεπιέρα Rohnson R2201, η οποία λειτουργεί και ως γκριλ, έχει αντικολλητική επιφάνεια και υψηλή ισχύ, προσφέροντας ένα ποιοτικό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Φυσικά, μία εξαιρετική ιδέα δώρου είναι η Bella Cucina 5010, μία συσκευή για παρασκευή σπιτικού ποπ κορν, η οποία δεν απαιτεί να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Όσο για τους μάγειρες ή τις μαγείρισσες που μεγαλώνουν μικρά παιδιά, η Ariete Cotton Candy Party Time που παράγει σπιτικό «μαλλί της γριάς» και καραμέλες, είναι μία ρετρό συσκευή που δεν γίνεται να λείπει από τον πάγκο της κουζίνας τους.

Αναβαθμίζοντας με έναν μαγικό τρόπο την καθιερωμένη, απολαυστική «ιεροτελεστία» του καφέ

Η μεγάλη επιβράβευση για τους μάγειρες και τις μαγείρισσες της παρέας, έρχεται μετά το τέλος ενός χορταστικού δείπνου, όταν όλοι οι καλεσμένοι έχουν τελειώσει το φαγητό και απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Είναι η στιγμή που ξέρουν ότι κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, οπότε πλέον μπορούν να χαλαρώσουν παρέα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή εκείνη τη στιγμή, από μία ζεστή, απολαυστική κούπα καφέ, η οποία «κρύβει» μέσα της όλη τη μαγεία της γεύσης του αγαπημένου τους ροφήματος! Ακριβώς για αυτό, μπορούμε να τους χαρίσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, που θα αναβαθμίζει αυτήν την καθιερωμένη «ιεροτελεστία» και κάθε πρωί, θα τους προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζονται, για να ξεκινούν με όρεξη και διάθεση την ημέρα τους.

Για παράδειγμα, μία μηχανή εσπρέσο όπως η Delonghi Ecam 22110Β, είναι μία εξαιρετική επιλογή, καθώς περιλαμβάνει ενσωματωμένο μύλο καφέ με 13 διαφορετικές ρυθμίσεις κοπής, ακροφύσιο ατμού που παρασκευάζει αφρόγαλα και βάση θέρμανσης φλιτζανιών. Αν θέλουμε, βέβαια, μία πιο παραδοσιακή επιλογή, τότε η οικονομική Ariete 1334/1A Minuetto είναι η προσθήκη που θα αλλάξει τις πρωινές συνήθειες του παραλήπτη μας, αφού θα του προσφέρει καφέ επαγγελματικής ποιότητας, χωρίς να χρειαστεί να βγει από το σπίτι του.

Για τους λάτρεις του καφέ φίλτρου, οι επιλογές είναι αναμφίβολα αμέτρητες. Εμείς, ωστόσο, ξεχωρίσαμε την καφετιέρα Krups Grind Aroma KM8328, καθώς είναι μία συσκευή που διαθέτει προηγμένες λειτουργίες και εύχρηστες ρυθμίσεις, μέσα από τις οποίες ο παραλήπτης του δώρου μας μπορεί να προσαρμόσει την ποσότητα και την ένταση, για να απολαύσει έναν… γκουρμέ καφέ στην καλύτερη εκδοχή του!

Ό,τι και αν αποφασίσουμε να χαρίσουμε στους αγαπημένους «πρωταγωνιστές» των γιορτών, σημασία έχει να τους δώσουμε το έναυσμα να εξασκήσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη μαγειρική. Ακριβώς για αυτό, πραγματοποιούμε μία επίσκεψη στα καταστήματα Κωτσόβολος, το μέρος όπου θα ανακαλύψουμε τις συσκευές που «κρύβουν» τη μαγεία της γεύσης. Επιπλέον, αγοράζοντας μαζί με το δώρο μας μία συσκευασία δώρου, θα πραγματοποιήσουμε μία σημαντική κίνηση αγάπης για τα γενναία παιδιά και το σπίτι της ΕΛΕΠΑΠ!