ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιο είναι τo νέο μοντέλο ψηφιακής εξυπηρέτησης της ΕΥΔΑΠ που διευκολύνει τις συναλλαγές μας

Ψηφιακή εξυπηρέτηση της ΕΥΔΑΠ
Ψηφιακή εξυπηρέτηση της ΕΥΔΑΠ

Είναι αλήθεια πως η παγκόσμια υγειονομική κρίση που διανύουμε, έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές μας. Αρκεί να αναλογιστούμε πόσους τομείς της ζωής μας χρειάστηκε να αναδιαμορφώσουμε το διάστημα που μέναμε σπίτι, ώστε να συνειδητοποιήσουμε πόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πανδημία, στον τρόπο που εργαζόμαστε, που πραγματοποιούμε τις αγορές μας, που ψυχαγωγούμαστε, ακόμη και στον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας. Φυσικά, σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση είχαμε για «σύμμαχό» μας την τεχνολογία, η οποία μας βοήθησε να ελιχθούμε με μεγαλύτερη ευκολία στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας.

Κάπως έτσι, αρκετές από τις νέες συνήθειες που αποκτήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, πλέον δεν θέλουμε να τις αποχωριστούμε. Και μία από αυτές τις συνήθειες, είναι ο τρόπος που πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας. Διότι τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, δηλαδή ο υπολογιστής, το smartphone και το tablet μας, είναι αυτά που μας επιτρέπουν να πραγματοποιούμε κάθε είδους συναλλαγή, με λίγα αγγίγματα στην οθόνη του κινητού μας, την ώρα που απολαμβάνουμε την άνεση και τη ζεστασιά του προσωπικού μας χώρου.

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να μας προσφέρει ένα νέο, ολοκληρωμένο μοντέλο ψηφιακής εξυπηρέτησης, ένα μοντέλο που είναι ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες μας και το οποίο υπόσχεται να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά μας.

Απολαμβάνοντας μία αναβαθμισμένη εμπειρία εξυπηρέτησης από την άνεση του σπιτιού μας

Αλήθεια, πόσες φορές χρειάστηκε να σταθούμε σε μία ουρά, περιμένοντας υπομονετικά να έρθει η σειρά μας για να πληρώσουμε έναν λογαριασμό; Πόσες φορές δεν καταφέραμε να είμαστε συνεπείς με την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, επειδή δεν είχαμε ελεύθερο χρόνο; Σίγουρα ήταν πολλές αυτές οι φορές όμως, πλέον ανήκουν στο παρελθόν, καθώς χάρη στο eΕΥΔΑΠ, δηλαδή το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΕΥΔΑΠ, πλέον έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε ένα πλήθος αιτημάτων και συναλλαγών από την άνεση του σπιτιού μας, όπως ακριβώς θα συνέβαινε κατά την επίσκεψή μας σε ένα από τα Περιφερειακά Κέντρα της ΕΥΔΑΠ. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να πραγματοποιήσουμε μία εγγραφή, συμπληρώνοντας τα προσωπικά μας στοιχεία και έπειτα, θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο στη διαχείριση των παροχών των ακινήτων μας.

Πιο αναλυτικά, μέσω του eΕΥΔΑΠ θα μπορούμε να πραγματοποιούμε τις πληρωμές των λογαριασμών μας, αλλά και να προχωρήσουμε σε διακανονισμό των οφειλών και εξόφληση των δόσεων. Επιπλέον, θα έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώνουμε τα στοιχεία μας σε περίπτωση μεταβολής, καθώς και να υποβάλουμε αίτημα για την υπαγωγή μας στα ειδικά τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ (επαγγελματικό, φιλανθρωπικό, πολυτέκνων, υπερηλίκων) ή στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο. Όσο για τους πελάτες που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική διεκπεραίωση των αιτημάτων τους, θα μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού με την ΕΥΔΑΠ χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό ημερολόγιο κρατήσεων και επιλέγοντας την ημέρα και την ώρα που επιθυμούν. Εναλλακτικά, θα μπορούν να καλέσουν στο 24ώρο Κέντρο Εξυπηρέτησης (1022 ή 210214444) ή να επικοινωνήσουν μέσω της υπηρεσίας Click2Call για να εξυπηρετηθούν για οποιοδήποτε ζήτημα.

Ενεργοποιώντας το eBILL συμμετέχουμε στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε πόσο πολύ μας έχει διευκολύνει η τεχνολογία σε ζητήματα που αφορούν στις συναλλαγές μας. Διότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι ο πιο άμεσος, ασφαλής και εύκολος τρόπος να «κλείσουμε» τις υποχρεώσεις μας, όπου και αν βρισκόμαστε, χωρίς να χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

Ωστόσο, αυτό που ενδεχομένως αρκετοί δεν γνωρίζουν, είναι πως ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τους λογαριασμούς μας σήμερα, μπορεί να μας βοηθήσει να περιορίσουμε και το οικολογικό μας αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του πλανήτη. Αυτό φιλοδοξεί να κάνει και η ΕΥΔΑΠ με την υπηρεσία eBILL, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να καταργήσουμε την έκδοση έντυπου λογαριασμού και να ενεργοποιήσουμε την αποστολή ηλεκτρονικού λογαριασμού, τον οποίο μπορούμε να λαμβάνουμε απευθείας στο smartphone μας. Μάλιστα, ενεργοποιώντας το eBill λαμβάνουμε μέρος στην καμπάνια της ΕΥΔΑΠ, «Μαζί θα κάνουμε το χαρτί οξυγόνο», η οποία για κάθε πέντε λογαριασμούς που καταργούνται, φυτεύει ένα δέντρο σε συνεργασία με τη we4all.

Όταν το smartphone μας γίνεται ένα εργαλείο διαχείρισης των λογαριασμών μας

Ας είμαστε ειλικρινείς. Μπορεί εμείς οι μεγαλύτεροι να παραπονιόμαστε πως η νέα γενιά είναι «κολλημένη» μπροστά από την οθόνη ενός smartphone, όμως από την άλλη πλευρά, τα «έξυπνα» κινητά και τα tablet μας είναι εκείνα που μας βοηθούν να είμαστε πιο ευέλικτοι στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να αναβαθμίσει την εφαρμογή EYDAPP, προσφέροντάς μας μία νέα, καλύτερη εμπειρία χρήσης, ανεξάρτητα από το αν το smartphone μας διαθέτει λογισμικό iOS ή Android. Μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και να εξοφλήσουμε απευθείας τους λογαριασμούς ή τη δόση του διακανονισμού μας, χρησιμοποιώντας χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα.

Πιο αναλυτικά, χάρη στη λειτουργία barcode scanning μπορούμε να σκανάρουμε τον αριθμό του παραστατικού ή να συνδεθούμε με τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε για το eΕΥΔΑΠ και να αποκτήσουμε άμεσα πρόσβαση στον λογαριασμό μας. Μάλιστα, η εφαρμογή διαθέτει και την ενότητα «Δήλωση Βλάβης», η οποία έχει εμπλουτιστεί με την υπηρεσία ιστορικού, εκεί όπου αποθηκεύονται οι υποβληθείσες δηλώσεις και δίνεται η δυνατότητα επανα-υποβολής τους, σε περίπτωση που δεν έχουν επιλυθεί. Επιπλέον, η εφαρμογή διατίθεται και στα αγγλικά με νέες διαδραστικές οδηγίες, ενώ περιλαμβάνει ένα mini site που είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε και πληροί τις προδιαγραφές για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, απαιτεί από εμάς να υιοθετήσουμε τις σύγχρονες, ψηφιακές λύσεις που θα μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της νέας καθημερινότητας. Επιλέγοντας να πραγματοποιήσουμε τις συναλλαγές μας με την ΕΥΔΑΠ χρησιμοποιώντας το laptop, το tablet ή το smartphone μας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα εξοικονομήσουμε χρόνο και ενέργεια, ενώ θα είμαστε πολύ πιο ξέγνοιαστοι.