ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ehret+klein απέκτησε το ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στο κέντρο της Αθήνας

Η ehret+klein απέκτησε το ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στο κέντρο της Αθήνας
Το ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στην Χρήστου Λαδά απέκτησε η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein

Το ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στην Χρήστου Λαδά απέκτησε η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein

Στην απόκτηση του ιστορικού κτιρίου του ΔΟΛ στην οδό Χρήστου Λαδά στο Κέντρο της Αθήνας προχώρησε η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein από το Στάρνμπεργκ Γερμανίας η οποία με τον τρόπο αυτό εισέρχεται επίσημα στην ελληνική αγορά ακινήτων έχοντας ιδρύσει για τον σκοπό αυτό το 2021 την θυγατρική εταιρεία Ehret+Klein Development Greece S.A.

«Μετά από περίπου δύο χρόνια προετοιμασίας, καταφέραμε να αποκτήσουμε το πρώτο μας έργο στην Ελλάδα! Η είσοδος στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων εκπληρώνει ένα μακρόχρονο όνειρο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ehret+klein, Michael Ehret.

Το κτίριο προσφέρει περίπου 3.500 τ.μ. εκμισθώσιμου χώρου και βρίσκεται στο κέντρο του λεγόμενου Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, το οποίο αποτελείται από την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Ομονοίας και το Μοναστηράκι. Η εμπορική περιοχή χαρακτηρίζεται από τα ιστορικά μνημεία, την τέχνη, τον πολιτισμό, το λιανικό εμπόριο, το ζωντανό κέντρο της πόλης και τα εντυπωσιακά διοικητικά κτίρια.

Στην οδό Χρήστου Λαδά 1-3 έχει κυριολεκτικά γραφτεί ιστορία από το 1980. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) εξέδιδε εδώ, μεταξύ άλλων, τις ελληνικές ημερήσιες εφημερίδες «Τα Νέα», «Το Βήμα» και «Ταχυδρόμος». Ωστόσο, το κτίριο είναι άδειο από το 2017.

Με μια εκτεταμένη ανακαίνιση, για την οποία οι πρώτες εργασίες εκκαθάρισης ξεκίνησαν ήδη στα τέλη Ιανουαρίου 2022, ο ιστορικός αλλά κενός χώρος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων. Από αρχιτεκτονικής και λειτουργικής άποψης, θα εναρμονιστεί με την πολυσύχναστη εμπορική περιοχή. Θα ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές απαιτήσεις και θα πληροί τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας. Η μοναδική θέα της Ακρόπολη συμβάλλει στην ελκυστική τοποθεσία του κτιρίου γραφείων.

«Είναι δύσκολο να βρεθούν σύγχρονα συγκροτήματα γραφείων, ειδικά στην Αθήνα, καθώς συνήθως δεν πληρούν πλέον τα διεθνή πρότυπα για χώρους γραφείων, καθώς και τις σημερινές απαιτήσεις βιωσιμότητας», δηλώνει η Christine Eichinger, υπεύθυνη έργου της ehret+klein. «Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση για σύγχρονους εμπορικούς χώρους, τους οποίους χρειάζονται οι διεθνώς δραστηριοποιούμενες εταιρείες για την επέκτασή τους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αυξάνεται συνεχώς».

«Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο δίκτυο τοπικών εταίρων που μας υποστηρίζουν στην υλοποίηση των έργων μας. Όπως και στα έργα μας σε όλη τη Γερμανία, έτσι και εδώ θα παραμείνουμε πιστοί στις ρίζες μας στο Στάρνμπεργκ και θα διαχειριστούμε το έργο αποκεντρωμένα από την έδρα της εταιρείας μας», τονίζει ο Stefan Klein, διευθύνων σύμβουλος της ehret+klein.

Η ανάπτυξη του έργου στην οδό Χρήστου Λαδά σηματοδοτεί την έναρξη μελλοντικών επενδύσεων στην αγορά ακινήτων της Αθήνας καθώς περαιτέρω έργα είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.