ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΔΑ Αττικής: Συμβάλλει στην ομαλή ενεργειακή μετάβαση του λεκανοπεδίου Αττικής

ΕΔΑ Αττικής: Συμβάλλει στην ομαλή ενεργειακή μετάβαση του λεκανοπεδίου Αττικής

Αντιμέτωπες με ένα πρωτόγνωρο σκηνικό βρίσκονται οι εταιρείες ενέργειας, λόγω των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, όλα τα τελευταία χρόνια. Οι συνθήκες που διαμόρφωσαν, μεταξύ άλλων, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, φέρνουν τον κλάδο μπροστά σε σοβαρές προκλήσεις, αλλά και σε μεγάλες ευκαιρίες που καλείται να αξιοποιήσει.

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής τοποθετείται σε αυτό το νέο σκηνικό υλοποιώντας απαρέγκλιτα το όραμά της, να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Εταιρεία υλοποιεί με προσήλωση και συνέπεια το πλάνο ανάπτυξής της, επενδύοντας στη συνεχή επέκταση του δικτύου διανομής της, ώστε να επωφεληθούν όλοι οι κάτοικοι της Αττικής από το φυσικό αέριο, το μόνο καύσιμο που συνδυάζει την ευκολία στη χρήση, την αποδοτικότητα, την ασφάλεια και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Να σημειωθεί ότι η επέκταση του δικτύου διανομής εξυπηρετεί εξίσου τον στόχο της μείωσης της ενεργειακής απομόνωσης, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ομαλή ενεργειακή μετάβαση όλης της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχοντας έμπρακτα στην υποστήριξη των εθνικών στόχων για το κλίμα και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Ταυτόχρονα, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής επενδύει στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, τον οποίο υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς, επιδιώκοντας να διασφαλίσει και στο μέλλον τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην αγορά ενέργειας στη χώρα μας. Εκσυγχρονίζει και ψηφιοποιεί τις εσωτερικές της λειτουργίες και τα συστήματά της, αναπτύσσει ψηφιακά εργαλεία και λύσεις, στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, ψηφιοποιεί το δίκτυο διανομής εγκαθιστώντας «ευφυή» συστήματα που παρέχουν απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο για ακόμη υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. Τέλος, σε ό,τι αφορά την περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών και των ενδιαφερόμενων να συνδεθούν στο δίκτυο διανομής της, η Εταιρεία θα προχωρήσει στο λανσάρισμα της νέας της ιστοσελίδας, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση, γρήγορη ενημέρωση και αναβαθμίζοντας τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες, ενώ μέσω της νέας ειδικής εφαρμογής για κινητά “Eda Attikis”, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα του δικτύου στην περιοχή τους

Όλες αυτές οι επενδύσεις και λειτουργίες της εταιρείας, πραγματοποιούνται με απόλυτη δέσμευση στην ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας: Η ΕΔΑΑ δεσμεύεται έμπρακτα για την υπεύθυνη λειτουργία της σε επίπεδο εταιρικό, περιβάλλοντος, κοινωνίας, οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης, υπογράμμισε ότι: «Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής καλείται να λειτουργήσει ως πόλος ανάπτυξης, σε ένα περιβάλλον πιο σύνθετο από ποτέ. Η Εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις τοπικές κοινωνίες, των οποίων αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, βοηθώντας τις με υπευθυνότητα να υλοποιήσουν το όραμά τους για πρόοδο, ανάπτυξη και βιώσιμες πόλεις. Και παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την ομαλή ενεργειακή μετάβαση της Περιφέρειας Αττικής. Ενώ μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού της, η ΕΔΑ Αττικής διευρύνει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, που θα συνεχίσει και στο μέλλον να αξιοποιεί υπέρ της κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος της Αττικής».