ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το σπίτι μας γίνεται «έξυπνο» με έξυπνες επιλογές θέρμανσης

Το σπίτι μας γίνεται «έξυπνο» με έξυπνες επιλογές θέρμανσης

«Έξυπνες» επιλογές θέρμανσης, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων

Αν μας έλεγε κάποιος, πως υπάρχει τρόπος να μειώσουμε τον λογαριασμό θέρμανσης του σπιτιού μας εύκολα και απλά, το πιο πιθανό είναι να τον κοιτούσαμε καχύποπτα. Την εποχή μας όμως, τα περισσότερα νοικοκυριά αναζητούν «έξυπνες» επιλογές θέρμανσης, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Ποια είναι όμως η λύση;

Τον φετινό χειμώνα, μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, επιλέγοντας τις high tech συσκευές που κάνουν τη διαφορά στη θέρμανση του σπιτιού μας. Μπορεί λοιπόν, μέχρι σήμερα, να αναζητούσαμε τη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, μέσω της συσκευής θέρμανσης που θα επιλέξουμε, όμως, πλέον έχουμε έναν ακόμη «σύμμαχο» που θα κρατήσει το πορτοφόλι μας γεμάτο. Εμείς το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρουμε τη σωστή απόφαση και να κάνουμε το σπίτι μας… έξυπνο! Πώς; Πηγαίνοντας μία βόλτα σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος.

Γιατί να επενδύσουμε σε έναν «έξυπνο» θερμοστάτη;

Η αλήθεια είναι πως ο σωστός κλιματισμός και η θέρμανση του σπιτιού μας, είναι το Νο1 «βήμα», έτσι ώστε να μετατρέψουμε το σπίτι μας στο πιο ζεστό περιβάλλον για όλη την οικογένεια. Αφυγραντήρες, θερμαντικά σώματα και air-condition είναι μόνο μερικές από τις επιλογές στις οποίες μπορούμε να επενδύσουμε τον φετινό χειμώνα.

Κι όμως υπάρχει ένα ακόμη μέσο θέρμανσης, χάρη στο οποίο παύει να μας απασχολεί η θέρμανση του σπιτιού. Ο λόγος για τους έξυπνους θερμοστάτες, οι οποίοι ρυθμίζουν συνεχώς τη θερμοκρασία του σπιτιού, αλλά και κάθε δωματίου ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνήθειές μας. Μάλιστα, αναλύουν διάφορα δεδομένα, όπως το επίπεδο υγρασίας, για να μας παρέχουν μέγιστη άνεση και προσαρμόζονται στον τρόπο ζωής μας, αφού χάρη στο σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, η θερμοκρασία μειώνεται όταν φεύγουμε από το σπίτι και αυξάνεται όταν επιστρέφουμε. Και για εμάς που αναζητάμε την πιο high tech ηλεκτρική συσκευή, δεν έχουμε παρά να χρησιμοποιήσουμε την Alexa και τον φωνητικό βοηθό Google Assistant ή την υπηρεσία IFTTT, για να πούμε στον έξυπνο θερμοστάτη ποια θερμοκρασία θέλουμε στο σαλόνι μας.

Πώς θα εξοικονομήσουμε ενέργεια;

Εάν εκτός από τον «έξυπνο» θερμοστάτη, μπορούσαμε να κάνουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας «έξυπνες», ειδικά τον φετινό χειμώνα που οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι γρήγοροι και απαιτητικοί, θα νιώθαμε πραγματικά ευτυχισμένοι! Πράγματι, τώρα μπορούμε να το πετύχουμε χάρη στις έξυπνες πρίζες, τα λεγόμενα smart plugs που τοποθετούνται ανάμεσα στην πρίζα και το καλώδιο τροφοδοσίας μίας συσκευής, ενώ υποστηρίζουν Wi-Fi. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε οποιαδήποτε συσκευή θέλουμε από το smartphone μας, όπου και εάν βρισκόμαστε και να πούμε «τέλος» στις άσκοπες σπατάλες.

Φυσικά, η θέρμανση δεν είναι η μόνη αλλαγή που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Φωτισμός και ηλεκτρικά ρολά είναι ακόμα δύο πολύ σημαντικές λειτουργίες, τις οποίες μπορούμε να διαχειριστούμε από ένα κεντρικό σημείο. Η απομακρυσμένη διαχείριση όλων των λειτουργιών του σπιτιού και η ρύθμισή τους σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μας, χαρίζουν άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά όταν μιλάμε για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όταν αφήνουμε μία συσκευή σε standby λειτουργία, συντελούμε στην άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Αρκούν λοιπόν, μερικές απλές κινήσεις, όπως το να σβήσουμε την καφετιέρα, την τηλεόραση ή τον υπολογιστή μας για να συνεισφέρουμε πραγματικά στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και συνεπώς, στη μείωση του κόστους του ρεύματος. Η λύση, επομένως, μπορεί να βρεθεί στον αυτοματισμό που μας προσφέρουν οι πιο «έξυπνες» επιλογές.

Η τεχνολογία είναι ο «σύμμαχός» μας και στην μείωση του λογαριασμού ρεύματος. Αυτόν τον χειμώνα, κάνοντας τις πιο «έξυπνες» αγορές και ακολουθώντας τα πιο χρήσιμα tips στην καθημερινότητά μας, θα μπορέσουμε όχι μόνο να εξοικονομήσουμε ενέργεια αλλά και χρήματα, προσφέροντας σε όλη την οικογένεια το πιο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Αν ακόμη αναρωτιόμαστε πώς θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τα παραπάνω «βήματα» και να μειώσουμε σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αρκεί μία βόλτα σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, όπου οι ειδικοί θα μας εξηγήσουν, θα μας συμβουλεύσουν και θα μας προτείνουν λύσεις από μία τεράστια γκάμα προϊόντων και συσκευών θέρμανσης, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εξοικονομώντας χρήματα για την οικογένειά μας.