ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρεις συμβουλές για να αναβαθμίσουμε το υπνοδωμάτιό μας

Τρεις συμβουλές για να αναβαθμίσουμε το υπνοδωμάτιό μας

Το υπνοδωμάτιό μας είναι ένας χώρος του σπιτιού, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε.

Το υπνοδωμάτιό μας είναι ένας χώρος του σπιτιού, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε. Διότι όταν η κρεβατοκάμαρά μας δεν μας εμπνέει απόλυτη χαλάρωση και δεν μας βοηθά να αποφορτιστούμε από το στρες που συσσωρεύσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί σε βάθος χρόνου να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία αλλά και την ψυχολογία μας.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον άνεσης και ηρεμίας που θα μας προσφέρει κάθε βράδυ έναν χορταστικό ύπνο, ο οποίος θα μας προετοιμάζει το αμέσως επόμενο πρωί; Αρκετοί θεωρούν πως ένα ποιοτικό στρώμα είναι αυτό που χρειάζονται για να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου και την καθημερινότητά τους εν γένει. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Διότι όταν η ατμόσφαιρα ενός υπνοδωματίου δεν είναι η κατάλληλη, ένα μαλακό, εργονομικό στρώμα τελευταίας τεχνολογίας, δεν αρκεί για να μας προσφέρει την ηρεμία που αποζητούμε ξαπλώνοντας στο κρεβάτι μας. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε καταγράψει τρεις συμβουλές που αξίζει να λάβουμε υπόψη μας, αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την κρεβατοκάμαρά μας σε έναν χώρο απόλυτης ξεκούρασης και ηρεμίας, χωρίς να βρεθούμε εκτός προϋπολογισμού.

#1 Οργανώνουμε εύκολα την κρεβατοκάμαρά μας με τα κατάλληλα έπιπλα

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο είναι το «καταφύγιο» στο οποίο θέλουμε να επιστρέφουμε, όταν φεύγουμε από το γραφείο. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, πως έχουμε εξοπλίσει το δωμάτιό μας με έπιπλα που δεν φορτώνουν τον χώρο μας, ενώ την ίδια στιγμή μας επιτρέπουν να έχουμε σε απόλυτη οργάνωση τα υπάρχοντά μας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν για τη μοντέρνα κρεβατοκάμαρά τους ένα επενδεδυμένο κρεβάτι με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος τους βοηθά να αποθηκεύουν έναν μεγάλο όγκο αντικειμένων. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε να επενδύσουμε σε ένα έπιπλο αποθήκευσης για την κρεβατοκάμαρά μας, αξίζει να επισκεφθούμε τον εκθεσιακό χώρο της GAND στο Μαρούσι, εκεί όπου σε 800 τ.μ. και τέσσερις μεγάλους ορόφους θα βρούμε μοντέρνα κρεβάτια, πρακτικές συρταριέρες, ντουλάπες βεστιάρια ή με συρόμενη πόρτα, δηλαδή ό,τι χρειαζόμαστε για να οργανώσουμε οικονομικά το υπνοδωμάτιό μας με 100% ελληνικά έπιπλα.

#2 Επενδύουμε σε καθαρές γραμμές, διαχρονικά υλικά και γήινες αποχρώσεις

Όπως είναι λογικό, οι αποχρώσεις που «ντύνουν» το υπνοδωμάτιό μας είναι αυτές που καθορίζουν και την ατμόσφαιρα που αυτό αποπνέει. Και για να διαμορφώσουμε μία ατμόσφαιρα γαλήνης και χαλάρωσης, αξίζει να επενδύσουμε σε μία παλέτα από γήινους, φυσικούς τόνους, όπως το καφέ, το λευκό, το γκρι και το μπεζ. Εξίσου μεγάλη σημασία έχει και ο σχεδιασμός των επίπλων που περιλαμβάνει η κρεβατοκάμαρά μας, καθώς είναι εκείνες που ορίζουν κατά κάποιον τρόπο τη διαρρύθμιση του χώρου μας. Συνεπώς, αν θέλουμε έναν άνετο, ελεύθερο χώρο, καλό θα ήταν να επιλέξουμε έπιπλα με καθαρές γραμμές, κατασκευασμένα από διαχρονικά, ανθεκτικά υλικά, όπως είναι ο δρυς, η αμερικάνικη καρυδιά, η λάκα και το μασίφ. Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές είναι αμέτρητες και το προσωπικό μας γούστο είναι το βασικό κριτήριο για να πραγματοποιήσουμε μία επένδυση που δεν θα μετανιώσουμε σε βάθος χρόνου.

#3 Επιλέγουμε ένα προσεγμένο κρεβάτι που μας προσφέρει όλα τα κομφόρ

Φυσικά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως το κρεβάτι είναι ο «πρωταγωνιστής» του υπνοδωματίου μας, το έπιπλο στο οποίο οφείλουμε μερικές από τις πιο απολαυστικές στιγμές της καθημερινότητάς μας. Έχει σημασία, λοιπόν, να διαθέτουμε ένα κρεβάτι που θα μας εμπνέει να βυθιστούμε στην «αγκαλιά του Μορφέα». Και είναι αλήθεια πως κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στην ακαταμάχητη αίσθηση άνεσης που τους προσφέρει ένα διπλό κρεβάτι ή ένα υπέρδιπλο κρεβάτι με μαλακούς, αφράτους και γενναιόδωρους όγκους, δηλαδή ένα σχήμα που μας επιτρέπει να αφεθούμε και να αφήσουμε ελεύθερο το σώμα μας να ξεκουραστεί. Μάλιστα, αν έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο κρεβατιού στο μυαλό μας, η GAND μας δίνει τη δυνατότητα να το δημιουργήσουμε, αφού μέσα από μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που μας ενδιαφέρει, προσαρμόζοντας τα υφάσματα, τις υφές και τις διαστάσεις του, σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες του χώρου μας.

Το σίγουρο είναι πως ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και επιλέγοντας τα 100% ελληνικά έπιπλα που μας προσφέρει η GAND για την κρεβατοκάμαρά μας, θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το ιδανικό περιβάλλον για να απολαμβάνουμε κάθε βράδυ τα πιο γλυκά όνειρα. Στον μεγάλο εκθεσιακό χώρο που διαθέτει η GAND στο Μαρούσι, μπορούμε να ανακαλύψουμε αμέτρητες οικονομικές και αξιόπιστες προσθήκες με 15ετή εγγύηση, οι οποίες θα αναβαθμίσουν το υπνοδωμάτιό μας σε έναν χώρο που θα μας εμπν