ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Άμεση ενίσχυση στις οικογένειες των θανόντων στα Τέμπη

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Άμεση ενίσχυση στις οικογένειες των θανόντων στα Τέμπη

Συγκλονισμένη από την τραγωδία στα Τέμπη παραμένει έναν μήνα μετά, η ελληνική κοινωνία. Καθώς είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συνέβη και πώς από τη μία στιγμή στην άλλη, 57 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, οι οικογένειες των θυμάτων καλούνται να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους.

Οι γονείς των νέων παιδιών που χάθηκαν, αδέρφια και σύντροφοι, παιδιά και παππούδες, χρειάζεται να βρουν το κουράγιο, να βρουν τον τρόπο να ζήσουν με το πένθος τους και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Μια τέτοια τραγωδία, σαφώς ανατρέπει όλες τις ισορροπίες, σκεπάζει κάθε λειτουργία της ζωής και αφήνει ένα μούδιασμα που ίσως δεν φεύγει ποτέ.

Οι άνθρωποι αυτοί, που υποφέρουν από την απώλεια και από τον τρόπο με τον οποίο προήλθε, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τη διαρκή συμπαράσταση και στήριξή μας. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας, όχι τόσο για να απαλύνουμε τον πόνο τους – κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τόσο σύντομα από το γεγονός και μπορεί να μην είναι ποτέ – όσο για να διευκολύνουμε τη σκληρή καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Διότι, τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων χρειάζεται, αργότερα ή γρηγορότερα, να φροντίσουν μια σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν στους ανθρώπους τους που χάθηκαν ή σε αυτούς που έμειναν πίσω. Μια σειρά από καθημερινά μικροπράγματα που ενδεχομένως μετατρέπονται σε δυσβάσταχτα βάρη, εν μέσω πένθους. Ακόμα και η απουσία από την εργασία, για όσο καιρό χρειαστεί ή η τακτοποίηση μιας υποχρέωσης που εκκρεμεί, η ανάγκη κάλυψης μιας έκτακτης ανάγκης – όλα αυτά που συμβαίνουν σε όλους μας, καθημερινά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί κάποιος που είναι βυθισμένο στον πόνο της απώλειας.

Δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Οι άνθρωποι του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου συναισθάνθηκαν από την πρώτη στιγμή την τραγικότητα των στιγμών και τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα επιλέγει και επιθυμεί να σταθεί έμπρακτα δίπλα στις οικογένειες των θανόντων, δείχνοντας με αυτό, τον απτό τρόπο συμπαράσταση.

Έτσι, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε άμεση χρηματική δωρεά ύψους 10.000 Ευρώ για τις ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα στο συγκεκριμένο δυστύχημα.

«Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα ήθελα να ευχηθώ τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Γνωρίζω πολύ καλά πως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μια ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε σχετικά ο ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος κ. Στέλιος Χατζηιωάννου.

Πιο αναλυτικά, θα δοθεί εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 Ευρώ, με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θανόντα, κατόπιν γραπτής αίτησης που θα συνοδεύεται από τα κατάλληλα δικαιολογητικά.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη από την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2023. Οι πληρωμές θα γίνουν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του κοντινότερου συγγενή και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 15 Μαΐου 2023, γι’ αυτούς που έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιτυχώς.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη δράση το 2018, μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται τη στήριξή μας, χρειάζονται τη συμπαράστασή μας, με κάθε τρόπο που καθένας μας μπορεί. Διότι, η αλληλεγγύη είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε, όσο καλύτερα μπορεί καθένας μας, τις δυσκολίες της ζωής. Και σε μια τραγωδία, όπως αυτή που συνέβη στα Τέμπη, που ο πόνος της απώλειας κατακλύζει τις οικογένειες και τους πιο κοντινούς ανθρώπους των θυμάτων, αυτό που έχουμε να κάνουμε όλοι μας είναι να δείξουμε πως είμαστε δίπλα τους, με κάθε τρόπο.