ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Payzy by COSMOTE: H εφαρμογή με την οποία κερδίζουμε ευρώ σε κάθε συναλλαγή

Payzy by COSMOTE: H εφαρμογή με την οποία κερδίζουμε ευρώ σε κάθε συναλλαγή

Πριν από λίγα χρόνια, αν κάποιος καταναλωτής χρησιμοποιούσε το smartphone του για να ολοκληρώσει μία πληρωμή, ο άνθρωπος πίσω από το ταμείο τον/την κοίταζε με απορία και περιέργεια.

Εν έτει 2023, οι ηλεκτρονικές πληρωμές αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ακόμη και οι συναλλαγές με τη χρήση του smartphone δεν είναι κάτι «αξιοπερίεργο». Όπως δεν είναι καθόλου περίεργο, να χρησιμοποιεί κανείς μία εφαρμογή (ή app αν προτιμάτε την αγγλική λέξη που έχει καθιερωθεί) για να διεκπεραιώσει τη συναλλαγή του.

Εφαρμογές πληρωμών υπάρχουν ουκ ολίγες διαθέσιμες και στη χώρα μας και το ερώτημα είναι «ποια να χρησιμοποιήσεις». Από αυτές που ξεχωρίζουν είναι το payzy, μία fintech εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η COSMOTE και είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS. Το payzy δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αποκτήσει ελληνικό IBAN λογαριασμό, αλλά και να εκδώσει ψηφιακή χρεωστική κάρτα για να κάνει όλες τις αγορές του σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα και να πληρώνει λογαριασμούς.

Επίσης, όταν την χρησιμοποιήσει, καταλαβαίνει ότι είναι εξαιρετικά εύχρηστη και αρκετά εύκολη σχετικά με το πώς λειτουργεί. Το κυριότερο, ήδη από την πρώτη φορά που θα ξεκινήσουμε να τη χρησιμοποιούμε, τη «φορτώνουμε» με χρήματα και αρχίζουμε να κάνουμε τις συναλλαγές μας -και όχι μόνο- με έναν απλό και πρακτικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται πλέον να μεταφέρουμε μετρητά ή ακόμη και τις φυσικές κάρτες.

Ουσιαστικά, με το payzy καταργούμε το παραδοσιακό πορτοφόλι μας. Είναι προφανές ότι με το payzy μπορούμε να πληρώσουμε σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει POS που να δέχεται ασύρματες συναλλαγές.

Όμως, η ευκολία είναι το ένα βασικό ατού του payzy. Το άλλο βασικό ατού και ένας από τους λόγους που ο υπογράφων έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο app είναι το payzy cashback. Δηλαδή, η επιστροφή χρημάτων από συναλλαγές που έχει κάνει ο καταναλωτής με το payzy. Πρόκειται για κάτι που προσφέρουν και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες πληρωμών αλλά το payzy είναι μία διαφορετική περίπτωση. Διότι, πρόκειται για τη μοναδική εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα που επιστρέφει χρήματα από την πρώτη συναλλαγή και χωρίς περιορισμούς όσον αφορά στα σημεία πωλήσεων.

Σε πρακτικό επίπεδο, ο καταναλωτής -όπως έκανε και ο υπογράφων- κάνει την πληρωμή του με το payzy και κερδίζει το 1% της αξίας των αγορών του. Πρακτικά, κερδίζεις ακόμη και αν πληρώσεις για το εισιτήριο του μετρό ή του λεωφορείου ή για τον καφέ που πήρες στο δρόμο. Κάθε μικροέξοδο -τα οποία όταν τα δούμε συνολικά πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό- μπορεί να αποφέρει κέρδος στον καταναλωτή.* κερδίζεις ακόμα και όταν πληρώνεις τους λογαριασμούς σου π.χ. του ρεύματος

Για κάθε 1 ευρώ συναλλαγής, ο καταναλωτής κερδίζει 1 coin. Τα coins αυτά μπορεί να τα συγκεντρώνει από τις συναλλαγές αλλά και από άλλες κινήσεις όπως είναι, για παράδειγμα, η πρόσκληση φίλων να αποκτήσουν το payzy ή η πρώτη συζήτηση με κάποιον φίλο μέσω του app. Τα 100 coins αντιστοιχούν σε 1 ευρώ, το οποίο επιστρέφεται στον λογαριασμό του καταναλωτή και είναι διαθέσιμο άμεσα για οποιαδήποτε επόμενη συναλλαγή. Και προφανώς, επειδή δεν είναι πόντοι που εξαργυρώνονται, τα χρήματα αυτά δεν «λήγουν» ποτέ. Ουκ ολίγες φορές ο υπογράφων έχει βρεθεί να χάνει πόντους ανταμοιβής άλλων προγραμμάτων, πολύ απλά διότι ξέχασε να τους αξιοποιήσει. Με το payzy cashback, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Το payzy έχει φτάσει πλέον τους 110.000 χρήστες στην Ελλάδα και χτίζει μία εξαιρετικά μεγάλη κοινότητα, η οποία είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα και διαφοροποίηση, δεδομένου ότι κάνει πολύ εύκολη τη μεταφορά ποσών -ακόμη και μικροποσών- μεταξύ φίλων και καταναλωτών. Εξαιρετικά πρακτικό αυτό ειδικά όταν πρέπει να «μοιράσουμε» τον λογαριασμό στο εστιατόριο ή στο μπαρ -αν και γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει το Split It, μία λειτουργία του payzy ακριβώς για να μπορούμε να μοιράσουμε τον λογαριασμό εύκολα και γρήγορα. Εξαιρετικά χρήσιμο για ταξίδια με παρέα, όπου το πρόβλημα είναι πάντα ποιος/α θα πληρώσει και πώς θα μοιράσουμε τον λογαριασμό. Όπως χρήσιμα είναι και τα Piggys, η λειτουργία αποταμίευσης του payzy που βοηθά να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για να κάνουμε μία αγορά που πραγματικά επιθυμούμε.

Σε γενικές γραμμές, το payzy είναι μία εφαρμογή πληρωμών διαφορετική από τις υπόλοιπες, χάρη στις πολλές λειτουργίες του. Σίγουρα, το payzy cashback είναι από τις λειτουργίες αυτές που ξεχωρίζουν διότι, πολύ απλά, κερδίζουμε από την πρώτη συναλλαγή, όπως και από οποιαδήποτε συναλλαγή. Και αυτό γίνεται με έναν εύκολο, γρήγορο και ασφαλή τρόπο, μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον, με την εγγύηση της COSMOTE.