ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nestlé Ελλάς: Ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και ανάδειξη της καινοτομίας

Nestlé Ελλάς: Ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και ανάδειξη της καινοτομίας

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει επιχειρηματικές ομάδες και τις πρωτοποριακές λύσεις τους, στο πραγματικό περιβάλλον της αγοράς.

Όταν η νεοφυή επιχειρηματικότητα βρίσκει τον χώρο, τους ανθρώπους και τα εργαλεία που χρειάζεται για να εξελιχθεί, τότε οι ιδέες μπορούν να γίνουν πράξη!

Αυτός είναι και ο στόχος τους Προγράμματος Ανοιχτής Καινοτομίας Ignite Ideas, που υλοποιεί για τρίτη χρονιά η Nestlé Ελλάς, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει επιχειρηματικές ομάδες και τις πρωτοποριακές λύσεις τους, στο πραγματικό περιβάλλον της αγοράς.

Ο τρίτος κύκλος του Ignite Ideas, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σε τρεις θεματικούς άξονες που περιλάμβαναν την ανάπτυξη:

α) Υπηρεσιών και μοντέλων προσέγγισης καταναλωτών και πελατών,

β) Εφαρμογών για την περιβαλλοντική εκπαίδευσή τους και

γ) Λύσεων για τη βελτιστοποίηση λήψης αποφάσεων μέσω της κατάλληλης επεξεργασίας δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια του οκτάμηνου προγράμματος, οι συμμετέχουσες ομάδες, συνεργάστηκαν στενά με τη Nestlé Ελλάς, λαμβάνοντας πολύτιμη τεχνογνωσία, εστιασμένη στις ανάγκες τους, αλλά και εργαλεία ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους ιδέα. Μάλιστα φέτος, για πρώτη φορά, στο Ignite Ideas διαμορφώθηκαν νέες επιχειρηματικές ομάδες, που δημιουργήθηκαν από μεμονωμένες συμμετοχές, τα μέλη των οποίων είχαν συμπληρωματικές δεξιότητες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς: «Μέσω του προγράμματος “Ignite Ideas”, η Nesté Ελλάς στοχεύει στην ενίσχυση καινοτόμων ιδεών που συνδέονται με τομείς δραστηριότητας της εταιρείας μας, εστιάζοντας σε νέες υπηρεσίες, νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες πλατφόρμες που μπορούν να πλαισιώσουν τα προϊόντα μας. Θέλουμε να δώσουμε σε νέους επιχειρηματίες τον χώρο και τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξελίξουν τις πρωτοποριακές λύσεις που αναπτύσσουν, προσφέροντάς τους επιχειρηματική καθοδήγηση, τεχνογνωσία και διασύνδεση με την αγορά. Το μέλλον εξάλλου της ελληνικής επιχειρηματικότητας τους ανήκει».