ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Binance: Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας δηλώνοντας ένοχος

Binance: Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας δηλώνοντας ένοχος

Ένα νέο θέμα ταρακούνησε ολόκληρη την κοινότητα crypto το οποίο αφορά τη Binance.

Συγκεκριμένα, ο CEO της εταιρείες παραιτήθηκε, δηλώνοντας μάλιστα ένοχος για τις κατηγορίες κατά της εταιρείας από τις Αμερικανικές αρχές. Πάμε να δούμε μερικές αναλυτικότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη.

Αγοράστε Bitcoin ETF Token στην προπώληση

Κατηγορίες κατά της Binance και πρόστιμο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο CEO της εταιρείας Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε ένοχος για την παράλειψη διατήρησης αποτελεσματικού προγράμματος καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML), γεγονός που συνιστά παραβίαση του BSA. Στο πλαίσιο της συμφωνίας ομολογίας, ο Zhao θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 50 εκατ. δολαρίων και θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια εποχή που ο ρυθμιστικός έλεγχος στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων εντείνεται παγκοσμίως.

Η ομολογία της ενοχής του και η παραίτηση αποτελούν μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας με το Δίκτυο Καταπολέμησης Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (FinCEN), το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) και την Επιτροπή Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ (CFTC). Ο διακανονισμός ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές κυρώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ και τονίζει τη σοβαρότητα των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν σε βάρος της Binance και του ιδρυτή της.

Οι κατηγορίες κατά της Binance περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε πρακτικές κατά του ξεπλύματος χρήματος, τη μη αδειοδοτημένη διαβίβαση χρημάτων και παραβιάσεις κυρώσεων. Ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick B. Garland δήλωσε ότι η Η Binance έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, εν μέρει λόγω των εγκλημάτων που διέπραξε. Τώρα θα πρέπει να πληρώσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές κυρώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αγοράστε Bitcoin ETF Token στην προπώληση

Τι είπε ο Changpeng Zhao

Ο Changpeng Zhao, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο της Binance στην κορυφή της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων , αναγνώρισε τα λάθη του σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). Εξέφρασε τη λύπη του, ανέλαβε την ευθύνη για τις παραλείψεις και μετέφερε την πρόθεσή του να κάνει ένα διάλειμμα από το απαιτητικό πρόγραμμά του και να εξερευνήσει παθητικές επενδύσεις σε διάφορα έργα κρυπτογράφησης.

Ποια έργα κρυπτογράφησης αξίζουν για επένδυση;

Το σίγουρο είναι ότι ο Changpeng Zhao δεν είναι ο μόνος που αναζητά παθητικές επενδύσεις σε καινοτόμα έργα κρυπτογράφησης. Το μεγαλύτερο ποσοστό επενδυτών του χώρου αναζητούν για ανερχόμενα κρυπτονομίσματα τα οποία θα πραγματοποιήσουν μια εξαιρετική πορεία και θα τους επιφέρουν σημαντικά κέρδη.

Ένα τέτοιο κρυπτονόμισμα θεωρούμε ότι είναι το Bitcoin ETF , το οποίο προσφέρει μια καινοτόμο προσέγγιση για τους επενδυτές του. Ειδικότερα, το BTCETF εισάγει έναν καινοτόμο μηχανισμό καύσης ο οποίος βασίζεται σε διάφορα ορόσημα του Bitcoin και της έγκρισης ETF από το τη SEC. Ένας σχεδιασμός που σε βάθος χρόνου θα μειώσει τη συνολική διαθεσιμότητα έως και 25%, αυξάνοντας κατά πάσα πιθανότητα και την αξία του κρυπτονομίσματος.

Επιπρόσθετα, το Bitcoin ETF προσφέρει και έναν εξαιρετικό τρόπο για παθητικό εισόδημα, μέσω του συμβολαίου πονταρίσματος. Αγοράζοντας κάποιος κρυπτονομίσματα BTCETF, μπορεί να εξασφαλίσει έως και 186% ετήσια απόδοση. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να αγοράσετε BTCETF στην προπώληση, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου.

Αγοράστε Bitcoin ETF Token στην προπώληση

Το κείμενο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως επενδυτική πρόταση. Δεν εκφράζει την προσωπική γνώμη του γράφοντος, της συντακτικής ομάδας ή του ιστότοπου εν γένει. Οποιαδήποτε επένδυση ή συναλλαγή εμπεριέχει ρίσκο, οι προηγούμενες τυχόν αποδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές αποδόσεις.