ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Ρώσος τραπεζίτης πούλησε μετοχές αξίας 15 εκατ. λιρών στην Copper του Φίλιπ Χάμοντ

Ο Ρώσος τραπεζίτης πούλησε μετοχές αξίας 15 εκατ. λιρών στην Copper του Φίλιπ Χάμοντ

Η συναλλαγή, με στόχο την αφαίρεση του Klyukin από το μητρώο μετόχων, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και τις πιθανές παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων.

Η εταιρεία Copper Technologies με έδρα το Λονδίνο, πρόεδρος της οποίας είναι ο Φίλιπ Χάμοντ, πρώην καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου, υπόκειται σε έλεγχο μετά την πώληση μετοχών αξίας άνω των 15 εκατομμυρίων λιρών, στον Ρώσο τραπεζίτη, Μιχαήλ Κλιούκιν, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο κυρώσεων του Λευκού Οίκου.

Η συναλλαγή, με στόχο την αφαίρεση του Klyukin από το μητρώο μετόχων, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και τις πιθανές παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων. Εν μέσω του αυξανόμενου κυβερνητικού ελέγχου, το περιστατικό υπογραμμίζει την ανάγκη για αυξημένη διαφάνεια και κανονιστική συμμόρφωση στον χώρο της κρυπτογράφησης.

Επισκεφθείτε το Bitcoin Minetrix

Περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό

Ανησυχώντας για τις κυρώσεις του Klyukin, τα στελέχη της Copper Technologies οργάνωσαν μια πώληση μετοχών για να εκποιήσουν μετοχές που σχετιζόταν με το άτομο στο οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις. Η πώληση, η οποία τεκμηριώθηκε σε αρχεία της Companies House, αφορούσε τον Klyukin που κατείχε πάνω από το 2% της Copper, προκαλώντας έρευνες σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων και τις επιπτώσεις της στην επιβολή κυρώσεων.

Τα κρυπτονομίσματα άλλωστε, λόγω της ανωνυμίας τους, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο από τις κυβερνήσεις που προσπαθούν να επιβάλουν κυρώσεις κατά οντοτήτων όπως ο Klyukin. Η Copper Technologies, γνωστή για την κατασκευή και τη διαχείριση ψηφιακών συστημάτων για δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της εμπλοκής της στην πώληση μετοχών.

Ενώ η Copper αρνείται ότι ενήργησε ως μεσάζων, η χρήση κρυπτονομίσματος στη συναλλαγή έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την παράκαμψη των κυρώσεων. Νομικοί εμπειρογνώμονες υποδεικνύουν ότι τέτοιες συναλλαγές θα μπορούσαν να προσελκύσουν δευτερογενείς κυρώσεις εάν οι αμερικανικές αρχές αντιληφθούν εμπλοκή που υπονομεύει τις κυρώσεις.

Τι κλίμα επικρατεί γενικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων;

Παρά τα περιστατικά όπως το ανωτέρω, όπου γίνεται εμφανές ότι οι κυβερνήσεις προσπαθούν διαρκώς να προβούν σε ρυθμιστικά πλαίσια για τα κρυπτονομίσματα, το επενδυτικό ενδιαφέρον της κοινότητας σε νέα καινοτόμα έργα παραμένει αρκετά υψηλό.

Ειδικότερα, ένα από τα καλύτερα ICO κρυπτονομίσματα που έχει στρέψει όλη την προσοχή πάνω του, είναι το Bitcoin Minetrix.

Το Bitcoin Minetrix (BTCMTX) παρουσιάζει μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία. Το Bitcoin Minetrix, από τις πρώτες ημέρες της προπώλησής του, έχει καταφέρει να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον, χάρη στην καινοτόμα προσέγγιση στην εξόρυξη Bitcoin. Μάλιστα, το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε λίγες ημέρες έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο δολάρια, κάτι που θέτει γερές βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του εγχειρήματος.

Αναλυτικότερα, με την αγορά κρυπτονομισμάτων BTCMTX, ένας επενδυτής έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην εξόρυξη BTC, μέσω ενός μηχανισμού stake-to-mine. Κάτι τέτοιο εξαλείφει την ανάγκη για εξειδικευμένο εξοπλισμό και υψηλά κόστη κατανάλωσης ενέργειας.

Μάλιστα, το BTCMTX πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες προπωλήσεις κρυπτονομισμάτων.

Επισκεφθείτε το Bitcoin Minetrix

Το κείμενο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως επενδυτική πρόταση. Δεν εκφράζει την προσωπική γνώμη του γράφοντος, της συντακτικής ομάδας ή του ιστότοπου εν γένει. Οποιαδήποτε επένδυση ή συναλλαγή εμπεριέχει ρίσκο, οι προηγούμενες τυχόν αποδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές αποδόσεις.