ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Nestlé Ελλάς σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων στηρίζει τους κατοίκους της Θεσσαλίας

Η Nestlé Ελλάς σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων στηρίζει τους κατοίκους της Θεσσαλίας

Η αλληλεγγύη, η υποστήριξη και η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές, έχει τις ρίζες της στην οικογένεια και το σχολείο, καθώς αποτελεί θεμελιώδες γνώρισμα της κοινωνίας μας.

Βέβαια, η αλληλεγγύη δεν είναι ένα μάθημα που διδάσκεται με παραδοσιακούς τρόπους, αλλά αντίθετα, αποτελεί στάση ζωής και είναι συνυφασμένη με το βίωμα. Ουσιαστικά, μπορεί να περιλαμβάνει τη λεκτική υποστήριξη αλλά και την «πρακτική», την έμπρακτη υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή σε κοινωνικές πρωτοβουλίες ή και δωρεές.

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά οι φυσικές καταστροφές που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα ανέδειξαν ότι, στις πραγματικά δύσκολες στιγμές, ο κάθε άνθρωπος, ως μονάδα, βάζει τις ανάγκες των πολλών πάνω από τις δικές του και αναζητά τρόπους για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Μάλιστα, αναζητά τρόπους συνεργασίας με άλλες ομάδες για να μπορέσει να στηρίξει και να προστατεύσει όποιους -και ό,τι- χρειάζεται βοήθεια.

Η αλληλεγγύη στην πράξη

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα σημαντικά μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, από απλούς πολίτες μέχρι επιχειρήσεις και οργανισμούς, κινητοποιήθηκε εξαιρετικά γρήγορα κι έδειξε τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη. Οι πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία στις αρχές του φθινοπώρου, ανέδειξαν τη σημασία της, αλλά και την αξία των συνεργειών που συσπειρώνουν κόσμο με διαφορετικές δυνάμεις. Είναι οι περιπτώσεις εκείνες που το ίδιο το συναίσθημα μάς παρακινεί να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, στην ανακούφιση εκείνων που είδαν τις ζωές τους να ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτομάτως, σχεδόν, μπαίνουμε στη θέση τους και πράττουμε όλα εκείνα που θα θέλαμε να πράξουν άλλοι για εμάς σε αντίστοιχη περίπτωση. Διότι, αυτό ακριβώς το συναίσθημα είναι που κινεί τις πράξεις μας σε τέτοιες περιπτώσεις: Η ενσυναίσθηση, η ικανότητα να μπούμε στη θέση του άλλου και να συμπεριφερθούμε αναλόγως, με ανιδιοτέλεια, με ουσιαστική αλληλεγγύη.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αλληλεγγύης αποτελεί η συνεργασία της Nestlé Ελλάς με την Τράπεζα Τροφίμων, με στόχο τη διάθεση προϊόντων της εταιρείας για τη στήριξη συνανθρώπων μας που το χρειάζονται – στην προκειμένη περίπτωση, για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλίας που βίωσε τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η Τράπεζα Τροφίμων λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1995 και με τη μακρόχρονη παρουσία της έχει πλέον καταστεί πυλώνας αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Είναι ο οργανισμός που αναλαμβάνει να διαχειρίζεται δωρεές τροφίμων με τέτοιον τρόπο, ώστε να παρέχει τα προϊόντα δωρεάν σε συσσίτια και ιδρύματα που τα χρειάζονται: Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα, λειτουργούν επτά Τράπεζες Τροφίμων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες μόνο μέσα σε μία χρονιά, το 2022, διαχειρίστηκαν και προώθησαν σε φορείς 2.172 τόνους προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά, έφτασαν τελικά σε 112.000 ανθρώπους που πραγματικά είχαν ανάγκη.

H συνεργασία της Nestlé Ελλάς με την Τράπεζα Τροφίμων άλλωστε δεν είναι πρόσφατη, καθώς μετρά ήδη δύο δεκαετίες. Η εταιρεία στηρίζει διαχρονικά το ιδιαίτερης σημασίας έργο του οργανισμού με στόχο την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. Μάλιστα, η Nestlé Ελλάς προσφέρει κάθε χρόνο προϊόντα προκειμένου η Τράπεζα Τροφίμων να έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τους ανθρώπους που αναμένουν τη βοήθειά της.

Η Θεσσαλία και οι ευάλωτες ομάδες στο επίκεντρο

Το 2023, η Nestlé Ελλάς, ανεξάρτητα από την υπόλοιπη βοήθεια που παρείχε στην Τράπεζα Τροφίμων, προσέφερε εμφιαλωμένο νερό, μαζί με άλλα είδη πρώτης ανάγκης, για να μπορέσουν να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας, στάλθηκαν τρόφιμα στην Καρδίτσα, τον Βόλο, τη Λάρισα αλλά και τα Τρίκαλα, τόσο τις πρώτες μέρες μετά τη φυσική καταστροφή για τις πρώτες ανάγκες, αλλά και τους μήνες που ακολούθησαν και οι οποίοι ήταν επίσης ιδιαίτερα δύσκολοι.

Για αυτή την εορταστική περίοδο, η Τράπεζα Τροφίμων, με την έμπρακτη υποστήριξη της Nestlé Ελλάς, προσφέρει σε πληγέντες στην Θεσσαλία 2 τόνους δημητριακά πρωϊνού Nesquik, δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά. Επιπλέον, προσφέρει περισσότερες από 70.000 κούπες ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις και δυσκολίες – μια ποσότητα που αρκεί για να καλύψει τις σχετικές ανάγκες που υπάρχουν για διάστημα ενός έτους.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αντανακλά την πεποίθηση της Nestlé Ελλάς ότι, σε περιόδους κρίσης, έχουμε χρέος να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, καλλιεργώντας έτσι την ελπίδα και τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον. Η εταιρεία, μέσω αυτής της ενέργειας, θέλει να προσφέρει τη στήριξη της στους ανθρώπους της Θεσσαλίας, δίνοντας έμφαση σε περισσότερο ευάλωτες ομάδες όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στο να κάνει την καθημερινότητά τους καλύτερη.

Ευρύτερα, η συστηματική συνεργασία της Nestlé Ελλάς με την Τράπεζα Τροφίμων αντανακλά την προτεραιότητα που δίνει η εταιρεία σε κοινωνικές πρωτοβουλίες οι οποίες είναι εφικτό να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως είναι η επισιτιστική ανασφάλεια, και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων. Προσεγγίζοντας τις περιοχές αυτές με μεγάλο ενδιαφέρον και εξετάζοντας τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων, η Nestlé Ελλάς, δείχνει με τις δράσεις της τη σημασία της αλληλεγγύης για ολόκληρη την κοινωνία. Δείχνει πώς το σήμερα και το αύριο μπορούν να εμπεριέχουν την ελπίδα και την αισιοδοξία, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές – αρκεί να αισθανόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, ό,τι κι συμβεί.