ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Incrediblue: Ο θαλάσσιος τουρισμός αλλάζει χάρτη!

Incrediblue: Ο θαλάσσιος τουρισμός αλλάζει χάρτη!

Μπορεί ένα start up με έδρα το Βόλο να γίνει γρήγορα γνωστό, να συγκεντρώσει υψηλή χρηματοδότηση και να καταφέρει να κάνει τη διαφορά στον κλάδο που δραστηριοποιείται;

Η απάντηση σε ό,τι αφορά την Incrediblue.com, μία πλατφόρμα για την ενοικίαση σκαφών, με χρόνο «ζωής» ούτε ένα έτος περίπου, είναι καταφατική.

Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας μπορούν οι ιδιοκτήτες να καταχωρίσουν το σκάφος τους με κάθε λεπτομέρεια και να το ενοικιάσουν στους ενδιαφερόμενους. Από την πλευρά τους, οι ταξιδιώτες μπορούν να να αναζητήσουν και να ενοικιάσουν απευθείας το ιστιοπλοϊκό ή το μηχανοκίνητο σκάφος της αρεσκείας τους με πολύ απλό τρόπο. Επιπλέον, ο ταξιδιώτης μπορεί να διαλέξει ο ίδιος και τον καπετάνιο του σκάφους.

Το κυριότερο, όμως, είναι αυτό μπορεί να γίνει σε χαμηλό, ανταγωνιστικό κόστος, καθώς η Incrediblue έχει ποσοστό 15% περίπου επί της κράτησης, όταν η αγορά δουλεύει με ποσοστά της τάξεως του 20% τουλάχιστον.

Έτσι, ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που κάνετε διακοπές με σκάφος, τότε μέσω της Incrediblue μπορείτε να ενοικιάσετε το ιδανικό ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο και να απολαύσετε μία ξεχωριστή εμπειρία στις ελληνικές θάλασσες και όχι μόνο.

Επένδυση 500.000 ευρώ

Πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του υπουργείου Ανάπτυξης, έγινε γνωστό ότι η Incrediblue κέρδισε επένδυση ύψους 500.000 ευρώ από το επενδυτικό κεφάλαιο Openfund II και ιδιώτες επενδυτές. Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρώτος γύρος της επένδυσης, ύψους 100.000 ευρώ, ως «κεφάλαιο σποράς».

Τί είναι, όμως, αυτό που προσέλκυσε το ενδιαφέρον για την Incrediblue, σε μία περίοδο αποεπενδύσεων και βαθιάς ύφεσης για το σύνολο της οικονομίας;

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο ιδρυτής της εταρείας κ. Αντώνιος Φιοράκης, η φετινή σεζόν (η «παρθενική» για την Incrediblue) πήγε καλά και μάλιστα αρκετά καλύτερα από τις προβλέψεις.

Φέτος, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το πως ανταποκρίνονται οι καταναλωτές στην online κράτηση σκαφών, σημείωσε, προσθέτοντας πως η ανταπρόκριση ήταν πολύ καλή, αποδεικνύοντας ότι η πλατφόρμα είναι λειτουργική.

Η Incrediblue διαθέτει παρουσία κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς το 70% των σκαφών έχουν έδρα την Ελλάδα, την Κροατία και την Τουρκία. Στόχος, τόνισε ο κ. Φιοράκης, είναι να επεκταθεί η παρουσία της εταιρείας σε όλη τη Μεσόγειο.

Το ξεκίνημα

Όπως λέει στο Newsbomb.gr, ο συνιδρυτής και υπεύθυνος Business Development της εταιρείας, κ. Γιώργος Γάτος, η πλατφόρμα ήταν μια ιδέα του κ. Αντώνιου Φιοράκη από το Νοέμβριο του 2011. Στις αρχές του 2012, με τη βοήθεια του ίδιου και του κ. Θεόδωρου Ορφανίδη, ξεκινά ο πρώτος σχεδιασμός.

Καθόλη τη διάρκεια του 2012 γίνεται η ανάπτυξη της πλατφόρμας, ενώ η ομάδα της Incrediblue έχει πλέον στο στόλο της περίπου 100 σκάφη.

Τον Ιανουάριο του 2013 η πλατφόρμα βγαίνει στον «αέρα» και τον Φεβρουάριο έχοντας ήδη ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο και τον στόλο των 100 σκαφών, η Incrediblue παίρνει κεφάλαιο 100.000 ευρώ από το Openfund II.

Σήμερα, 10 μήνες μετά, η πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών διαθέτει 580 σκάφη συνολικά και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει επιπλέον 200. Ο στόχος, όπως μας λέει ο κ. Γάτος, είναι το 2014 ο στόλος να ανέλθει στα 2.000 σκάφη.

Η Incrediblue διαθέτει σκάφη κυρίως σε Ελλάδα, Κροατία και Τουρκία (χώρες για τις οποίες υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον), καθώς και σε Πορτογαλία και Ισπανία.

Ο στόχος της είναι καταρχάς να εξαπλωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και σε δεύτερη φάση να επεκτείνει περαiτέρω τις δραστηριότητες της στη Δυτική Μεσόγειο.

Όπως μας είπε ο κ. Γάτος, ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός είναι οι ιδιοκτήτες των σκαφών είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται ελκυστικότερα τιμολόγια.

Έτσι, ένα ταξίδι με σκάφος, που για πολλούς είναι όνειρο ζωής, μέσω της Incrediblue μπορεί να γίνει πραγματικότητα.