ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αίτηση αναιρέσεως στο ΣτΕ για τη διαγραφή του προστίμου στην Ελαϊς

Αίτηση αναιρέσεως στο ΣτΕ για τη διαγραφή του προστίμου στην Ελαϊς

Αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για νομική πλημμέλεια της προσβαλλόμενης, άσκησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για το πρόστιμο στην Ελαϊς.

Με την υπ' αριθμ. 3807/2014 απόφαση του 15ου Τριμελούς Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, επικυρώθηκε η υπ' αριθμ. 441/V/2009 απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προς την ουσία της παράβασης, ακυρώθηκε ωστόσο το πρόστιμο των 6.946.588,15 ευρώ που είχε επιβληθεί από την Επιτροπή σε βάρος της εταιρίας «ΕΛΑΙΣ UNILEVER HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ».

Περαιτέρω, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή αναφέρει ότι επί της ουσίας της υπόθεσης ο αυτεπάγγελτος έλεγχος στον κλάδο των απορρυπαντικών ξεκίνησε προς το τέλος του 2005 και η σχετική απόφαση της εκδόθηκε στις αρχές του 2009.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η διαπιστωθείσα από την Επιτροπή παράβαση αφορούσε τα έτη 2000-2002 και δεν μπορεί να χρεωθεί σε βάρος της τελευταίας ως καθυστέρηση όπως εσφαλμένα υπολαμβάνουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Σχετικές ειδήσεις