ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

METRO ΑΕΒΕ: Επενδύσεις 25 εκ. ευρώ το 2015... και με δραχμή ακόμη

METRO ΑΕΒΕ: Επενδύσεις 25 εκ. ευρώ το 2015... και με δραχμή ακόμη

Eπενδύσεις 20 με 25 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το 2015 η διοίκηση της METRO ΑΕΒΕ για τη δημιουργία νέων καταστημάτων λιανικής (κυρίως My Market) και χονδρικής, ενώ παράλληλα στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων και τη διατήρηση της κερδοφορίας της.

Όπως τόνισε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλο της METRO ΑΕΒΕ σε πρόσφατη συνέντευξή του οι πολιτικές εξελίξεις δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο το πλάνο της διοίκησης, καθώς «δεν έχουμε το περιθώριο να αναστείλουμε τον σχεδιασμό μας. Εμείς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, και δραχμή ακόμη, θα προχωρήσουμε. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε δέκα νέα μαγαζιά τη νέα χρονιά σε Αθήνα, Πελοπόννησο και Εύβοια, κυρίως λιανικής (My Market), όπου υπάρχει μεγαλύτερο πεδίο ανάπτυξης κ.α. Επιπλέον, δρομολογούμε τη μεταστέγαση του καταστήματος χονδρικής στη Ρόδο και παράλληλα επεκτείνουμε εκείνο στον Πύργο. Συνολικά, το ύψος του επενδυτικού μας πλάνου θα ανέλθει στα 20 με 25 εκατ. ευρώ».

Μιλώντας για τις εξαγορές στις οποίες έχουν προχωρήσει οι μεγάλοι όμιλοι σουπερμάρκετ σημείωσε ότι «αρκετές από αυτές θεωρώ ότι είναι «πυροτέχνημα» και θα «φορτώσουν» ζημίες τους αγοραστές τους», αναφέροντας ότι με κάποιες από αυτές η διοίκηση της ΜΕΤRΟ είχε κάνει κάποιες συζητήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν προχώρησαν σε συνεργασία, είτε γιατί δεν ταίριαζαν τα δίκτυά τους είτε γιατί δεν τα «βρήκαν» στο τίμημα, το οποίο ήταν υπερβολικά υψηλό.

Σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό στον κλάδο της χονδρικής, τόνισε ότι η χονδρική είναι το δυνατό μας σημείο, και το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου μας, δεν έχουμε το περιθώριο να αφήσουμε οποιονδήποτε να μας κλέψει μερίδιο. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το μερίδιό μας και θα παλέψουμε όσο και εάν κοστίσει.

Ότι χρειαστεί να κάνουμε θα το κάνουμε. Θεωρούμε ότι έχουμε μια εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα, και δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε μερίδια και δύναμη». Για την είσοδο του Σκλαβενίτη στο χώρο, ο Παντελιάδης σημειώνει «Από τον Μαρινόπουλο, ο οποίος εισήλθε με την Terra Market στη χονδρική πώληση, δεν έχουμε αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα καθώς δεν είχαμε απώλειες πελατών. Όσον αφορά στον Σκλαβενίτη, περιμένουμε να δούμε την πολιτική που θα ακολουθήσει στη χονδρική. Έτσι, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα.

Σχετικές ειδήσεις